Издвајамо Православље

ВЕРНИЦИ НЕМО СТАЈАЛИ: Чудо у манастиру Светог Луке, невероватно шта се догодило са ИКОНОМ Романова

Верници су приметили да се нешто чудно догађа са иконом.

На дан када прослављају своју славу и када се обележава 100 година од смрти породице Романов, икона светог Алексеја Романова је замироточила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова божија милост догодила се пре два дана у манастиру Свети Лука за време литургије. Према речима игумана манастира архимандрита Алексеја Богићевића, верници су приметили да је икона „почела да плаче“.

– Та икона је први пут почела да мироточи 2006. године. За све нас је то милост господња и ми то осећамо као благодатно стање. Господ нас теши, посебно јер се манастир обнавља помоћу народа. То нам даје снагу – објашњава игуман.

Он додаје да је икону светог Алексеја добио на поклон 1985. године, на велики четвртак у Јерусалиму, откад је увек с њим.

– Живео сам тамо до 1989. и све то време је била са мном, а касније је пренета у манастир Светог Луке – прича игуман Алексеј.

Манастир Светог Луке једини у Србији има црквицу посвећену Романовима, а прекјуче је славио као манастрирску славу и имендан игуману Алексеју, по царевићу Алексеју.

Иначе, Српска православна црква и подворје Руске цркве у Београду обележиле су стогодишњицу смрти породице Романов светом архијерејском литургијом у Руској Цркви на Ташмајдану, коју је служио патријарх српски Иринеј.

Патријарх је истакао да је питање да ли би Србије после Првог светског рата уопште и било да није било цара Николаја Другог. Обележавању 100 година од страдања царске породице у Београду присуствовали су министри, функционери града Београда, као и многобројни грађани.

 

Извор: Република