Издвајамо Србија

АЛБАНЦИ СПРЕМАЈУ НОВИ ХАОС НА КИМ: Хоће на силу да одреде границу према Србији!

Београд, Приштина — Чланови Комисије косовске владе за демаркацију границе, прикупљањем документације, почели припреме за обележавање линије са централном Србијом, преноси РТС.

То је изјавио председник те комисије Шпејтим Булићи и додао да „не види препреку за обележавање граничне линије“, пренео је РТС позивајући се на приштинске медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Припреме у комисији, прикупљањем фактографске документације и израдом стратегије, почеле су на захтев косовског премијера Рамуша Харадинаја. У овој ситуацији постоје одређене промене граничних линија које су се десиле у одређеним периодима. Али све ове промене, које су се дешавале на граничној линији, покривене су документацијом и политичким одлукама из одређених временских периода“, рекао је Булићи.

Како се наводи, може да се очекује да на следећем састанку косовског председника Хашима Тачија и председника Србије Александра Вучића у Бриселу буде размотрено и питање граничне корекције.

Приштински аналитичари указују да ниједна институција нема право да одлучује о територији, савезима, миру, спољном дугу, изузев косовске скупштине.

„Само скупштина може да одлучује о питањима која се односе на територију и нико други“, кажу аналитичари.

 

 

Извор: Тањуг