Издвајамо Србија

АНА БРНАБИЋ ТВРДИ ДА ЗАГРЕБ ИЗОКРЕЋЕ ИСТИНУ: Мој деда је био Хрват, а ја сам премијерка Србије

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Поводом реаговања државног врха Хрватске на говор Александар Вучића у Бачкој Паланци на обележавању годишњице „Олује, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да јој није јасно шта се то дешава у Хрватској и шта ради хрватски државни врх који покушава да „изокрене истину“.

„Није ми најискреније јасно шта се то дешава у Хрватској и шта ради хрватски државни врх. Пажљиво сам слушала Вучићев говор и ни у једном тренутку нисам видела ништа проблематично у његовом говору. Чини ми се да хрватски државни врх покушава у потпуности да изврне истину и проба да прикаже како је црно бело и обрнуто, бело црно“, рекла је Брнабићева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нагласила је да од председника Србије Вучића није чула никакве фашистичке изјаве, али да их јесте чула у Глини, када су тамо прослављали „Олују“.

У емотивном одговору на питања новинара, Брнабићева је рекла да је њен деда био Хрват, а не Србин из Хрватске и да је поред те чињенице она постала председница Владе Србије, преноси Танјуг.

„То показује да је Србија довољно отворена и да је могуће у Србији да имате председника Владе чији је деда био Хрват. Замислите у Хрватској да имате председника Владе који има било какве везе са Србијом“, навела је Брнабићева.

Истакла је да, са друге стране, у Хрватској имамо ситуацију да голман хрватске репрезентације Данијел Субашић не сме ни да помене да има било какво српско порекло.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com