Издвајамо Србија

Београд преко ноћи добио Булевар ДРАЖЕ МИХАИЛОВИЋА! (ФОТО)

Последњих месеци поново су актуелне идеје о откривању гроба, па и подизању споменика Дражи Михаиловићу, а мало људи зна да контроверзни ђенерал већ има свој булевар у Београду. Макар незваничан.

Наиме, на раскрсници Дарвинове и Кумодрашке улице на Вождовцу, стоји стуб са таблом на којој пише – Булевар Драже Михаиловића. На први поглед, сасвим иста као и на десетине хиљаде других у граду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, суграђани и станари околних зграда, из Кумодрашке и Дарвинове улице, као и Булевара Пека Дапчевића, који свакодневно пролазе поред ове мистериозне плоче, кажу да нису ни знали да постоји, тачније нико није обраћао пажњу на њу.

– Пролазим овуда већ неколико година, а ниједном до сада нисам видео стуб са „новим именом“ улице – причају нам радници оближњег „Вулканизера“, а обезбеђење овог ауто-сервиса каже да није знало да је стуб постављен, као и да им не смета јер „Дража није био ратни злочинац“.

Плочу и „нови назив улице“ мало је теже приметити, јер стуб на којем је постављена знатно је виши од осталих који носе плоче са именима градских улица. Такође, може се приметити да је табла самоиницијативно направљена, због белих трака које су налепљене и које оивичавају име улице дајући јој издалека приближан изглед оригиналне табле.

Према речима једног од станара оближњих зграда, Миливоја Костића, „незгодно је приметити плочу, јер је на стубу превисоко постављена“.

– Интересантно је што саобраћајна полиција сваки дан стоји преко пута тог стуба и уопште нису реаговали, нису га ни приметили – каже Миливоје и додаје да плоча збуњује возаче, јер то није прави назив улице.

Ко је поставио ову таблу није познато, а поједине комшије кажу и да „не знају кога би звали како би се она склонила“.

Ко поставља табле?

Ко ће имати „своје парче Београда“ предлаже Комисија за именовање улица, тргова и постављање споменика, а одлучују градски одборници. Међутим, за постављање плоча са називима улица задужен је Републички геодетски завод.

Шта мислите, да ли Београд заиста треба да добије Булевар Драже Михаиловића?

 

 

Извор: Блиц.рс/М. П.