Издвајамо Регион

БЕОГРАЂАНКА У ШОКУ! Судија из Црне Горе је напала па лажно оптужила: УХАПШЕНА ЈЕ И ПРЕТИ ЈОЈ ПЕТ ГОДИНА РОБИЈЕ

Фото: Јутјуб

Црногорска полиција ухапсила је младу Београђанку Сару Видак (20), након што ју је судија Суда за прекршаје у Котору Јелена Станишић лажно оптужила за напад! Наиме, иако је судија Станишић вербално и физички насрнула на Српкињу у згради суда, судија је схвативши шта је урадила, почела да виче и дозива у помоћ тврдећи да је Сара Видак њу напала.

Убрзо је реаговала полиција и ухапсила невину Београђанку, после чега јој је у монтираном процесу, као највећем непријатељу државе, одређен притвор до 30 дана и она је пребачена у спушки затвор. На терет јој стављају кривично дело напад на службено лице, за шта је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, реч је о држављанки Србије и Канаде, која је студенткиња два београдска факултета.

У црногорским медијима одмах се повела снажна кампања у којој је млада, невина Српкиња жигосана, а њен измишљени напад представљен као атак на целокупну црногорску државу. Истовремено судија насилник је представљена као жртва, иако је више него очигледно да је она једини кривац за инцидент.

Иначе, све се догодило када је Сара са својим момком дошла у Суд за прекршаје да плати саобраћајну казну, због безазленог чукања на паркингу. Полиција их је упутила да се јаве судији Станишић. Међутим, судија Станишић се понашала дрско и избацила их је из канцеларије, а примила их је тек пошто су трећи пут дошли са полицајцем са увиђаја. Тада им је одредила казну од 90 евра, а Сарин дечко је прихватио да плати и све реши, иако није био крив, само да заврши што пре. Међутим, када су изашли из суднице, видели су да је у решењу написан погрешан број таблица. Питали су како да се то исправи, да би могли да плате казну, и опет су их упутили на судију Станишић. Судију Станишић су срели испред суднице и питали је која је процедура да се ово исправи, како би платили казну.

Судија Станишић је почела да хистерише и да их тера и виче им “марш одавде”, а потом је ухватила младу Сару за руку. Сара је истргла своју руку и питала судију зашто је хвата. Када је судија схватила шта је урадила, и да је Сара може оптужити за напад, почела је да се дере: “Напад, напад, хапсите их!”.

Овај догађај наставак је непријатељске политике према Србима у Црној Гори. Подсетимо, пре само месец дана ћерка власника хотела на Светом Стефану у дивљачкој вожњи прегазила је момка и девојку из Србије, усмртивши младића на лицу места, док је девојка задобила изузетно тешке повреде. Међутим, у црногорским медијима овај догађај је био од далеко мањег значаја, јер о њему готово да нису ни писали, док је случај Саре Видик главна тема у свим новинама и на телевизији.

У хајку на девојку из Србије укључили су сви државни органи Црне Горе и медији који траже најстрожу казну за Сару Видак. Тако је председница Врховног суда Црне Горе, Весна Меденица осудила наводни напад на судију Јелену Станишић, и “изразила уверење да ће државни органи Црне Горе процесуирати и санкционисати виновника овог понашања”, а у томе је подржао и потпредседник Владе и министар правде, Зоран Пажин, као и Удружење судија.

 

Извор: Курир.рс