Издвајамо Регион

БИВШИ ПУКОВНИК ЈНА: Хрвати славе измишљене победе у лажним биткама, попут оне за СРПСКУ КРАЈИНУ! (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је пуковник ЈНА, Републике Српске Крајине (комадант Севернодалматинског корпуса) и Војске Савезне Републике Југославије, Слободан Вукосављевић. Тема емисије је била пад и издаје Републике Српске Крајине.

„Република Српска Крајина није побеђена, већ је српски народ из ње склоњен, односно она је пала зато што није ни брањена. Нигде нису забележене озбиљне борбе, бојеви и операције које би осликавали прави рат између једне И друге војске. А победе које славе Хрвати нису никакве битке – то су све измишљени бојеви”, рекао је на почетку емисије пуковник Вукосављевић, додајући:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пад Српске Крајине је последица интереса: Англоамериканаца, који су хтели да завладају Јадранским архипелагом, и да, имајући у виду планове којима су хтели да освоје Балкан, овладају севернодалматинском плочом; Ватикана који жели да Балкан буде чист католички простор; Немаца који су тражили новог савезника у стварању неког новог Четвртог Рајха; И Хрвата који су желели етничку чисту Хрватску”.

У емисији се говорило и о тежњи Запада да порази Србе, о геополитичкој позиције Републике Српске Крајине, о Војсци, Полицији и лидерима Српске Крајине, о Слободану Милошевићу, Аркану и Капетану Драгану, о паравојним јединицама у Крајини као и о томе како је српски народ у Далмацији био склоњен са својих вековних огњишта, али и зашто ЈНА није извршила пуч на почетку распада Југославије.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је гл. уредник српског медија „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

 

Извор: Центар/Србин.инфо