Издвајамо Регион

БОГАТА СЛИКАРКА КОЈА ЈЕ ПРЕГАЗИЛА ВЕРЕНИКЕ ИЗ СРБИЈЕ СЕ ВРАЋА У ЗАТВОР? Понудила баснословну цифру за јемство, али се десио ПРЕОКРЕТ!

Фото: Фејсбук принтскрин

Виши суд у Подгорици вратио је данас Основном суду у Котору на поновно одлучивање о прихватању јемства у износу од 218.662 еура које је понудила Емина Адровић (23) да би се у даљем току поступка бранила са слободе! Адровић се терети за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо српски држављанин Милош Вукомановић, а његова вереница Снежана Рудинац тешко повређена.

Прошле недеље Основни суд у Котору прихватио понуђено јемство за Будванку, али се Тужилаштво жалило па су списи предмета достављени Вишем суду на одлучивање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За њену слободу понуђена је хипотека у износу од 218.662 еур.

“Прихвата се понуђено јемство бранилаца окривљене Емине Адровић, адвоката Здравка Беговића и Влада Вуковића, уписом хипотеке у износу од 218.662 еура на непокретности уписане у листу непокретности Богетићи пЈ Никшић па ће се притвор одређен против окривљене решењем овог суда укинути када се изврши упис хипотеке на наведеној непокретности и суду буде достављен доказ да је извршен упис хипотеке у корист Основног суда у Котору”, наводи се у претходном решењу Основног суда у Котору.

Против Емине Адровић недавно је подигнута оптужница због изазивања саобраћајне несреће у којој је 18. јула у Бечићима погинуо Вукомановић, док је његова вереница тешко повређена. Рудинац се и даље налази у коми.

Уколико се докаже да је крива за смрт младића и тешке повреде девојке, младој сликарки прети и до осам година затвора.

Судски орган је доставио оптужницу Основном суду у Котору ради контроле и потврђивања, па је притвор Емини Адровац продужен. Њој је иначе одмах након несреће одређен притвор до 30 дана.

Покушали да пређу улицу, она их покосила

Подсетимо, вереници Милош Вукомановић (25) и Снежана Рудинац (24) су покушавали да пређу улицу на пешачком прелазу у Бечићима који више није у функцији, када је на њих из правца Будве налетело Еминино возило.

Милош је подлегао повредама на лицу места, док се његова дугогодишња девојка и вереница Снежана налази у коми од кобне ноћи. Несрећна девојка се неколико пута пробудила из коме на по само пар секунди и сваки пут је питала само за свог вереника. Доктори су је одмах успављивали јер се јако узнемиравала. Она још не зна да је заувек остала без свог вереника.

Према досадашњим сазнањима, она је у саобраћајној несрећи задобила повреду главе, потколенице, натколенице и грудног коша. Управо највећи проблем ствара нагњечење грудног коша, а Снежана је на кисеонику и не може да комуницира.

Адровац која је покосила младе веренике, који су у Црну Гору отишли као сезонски радници како би зарадили новац за свадбу, након несреће се зауставила што је за њу олакшавајућа околност у овом случају.

Према Кривичном законику за тешка дела против безбедности саобраћаја прописана казна учиниоцу за саобраћајну несрећу у којој је наступила смрт једног или више лица, је од две до дванаест година затвора (члан 297).

Међутим, јасно је да овај случај у Црној Гори покушава да се заташка. Локални медији о овој несрећи писали су само првих пар дана и то без објављивања много података, а посебно без објављивања података девојке која је младића и девојку покосила на улици.

Наиме, реч је о младој сликарки из Будве, Емини Адровић која је годинама студирала уметност у Италији. Она је такође ћерка бившег полицајца који је сада власник луксузног хотела „Адровић“ на самом улазу на Свети Стефан, најлуксузније место у Црној Гори.

Емина је такође била укључена у посао око овог луксузног хотела. Водила је друштвене мреже и била задужена за маркетинг хотела.

Како је писало на њеним налозима на друштвеним мрежама који су сада обрисани, она држи и неколико уметничких галерија у Црној Гори.

Након прве информација о овој ужасној несрећи у којој је младић из Србије погинуо на лицу места, а девојка тешко повређена, црногорски медији тек су са по неком реченицом пратили овај случај. Убрзо се у медијима појавила и информација која је стигла из општине Будва да су вереници улицу претрчавали на месту „старог пешачког прелаза који више није у функцији“.

Отац остављао новац на Милошевом гробу

Отац Емине Адровац на дан сахране погинулог Милоша дошао је у Србију са свитом од неколико десетина људи како би породици младића понудио да плати трошкове сахране.

– Нису успели да дођу на сахрану јер је био неки застој због неке саобраћајне несреће. После сахране, када је већ завршена и даћа, Еминин отац је дошао у пратњи четрдесетак особа. Заиста није било пријатно, изгледало је као на бојном пољу. Понудио је да плати трошкове сахране, што смо одбили – испричао је тада отац погинулог младића, Драгутин Вукомановић.

Након што је породица Вукомановић одбила Црногорце, они су тражили да оду на Милошев гроб.

– Допустили смо им. Али они су на превару покушали да на Милошевом гробу оставе новац. Комшија је то видео, и рекао им да то није према нашим обичајима. Не знам да ли су то хтели из добре намере или већ шта, а комшија ми је то рекао када су већ отишли – навео је дубоко повређеним гласом Драгутин.

 

Извор: Курир/Вијести