Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! Инспекција тек после смрти утврдила да је погинули ХЕРОЈ СА КОШАРА радио на ЦРНО!

Инспекцијски надзор Министарства за рад, покренут након несреће на градилишту у Улици кнеза Милоша, показао да је погинули радник радио на црно.

Подсетимо, несрећа на градилишту у центру Београда где је некада била амбасада САД догодила се јутрос око 08.30, када се обрушио најпре потпорни зид, ширине око 10 метара, који је затрпао једног радника. На њега су се потом сручили шут и земља, а потом је пао и други зид, наводи Б 92.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Акција извлачења страдалог радника трајала је неколико сати, да би око 11.30 спасиоци успели да извуку тело радника. Несрећу је из непосредне близине посматрао рођени брат страдалог радника.

На лице места одмах су стигли градоначелник Београда и његов заменик, који је најавио ванредне инспекцијске контроле градилишта у Београду.

Како је данас саопштило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Инспекција тог министарства је утврдила да је на градилишту у Улици кнеза Милоша страдао радник Н.Т. (58).

Како „Блиц“ сазнаје, Н.Т. је био учесник битке на Кошарама, а ово није прва трагична смрт која је задесила његову породицу.

„Н.Т. (58) је био ангажован без закљученог уговора о раду или другог одговарајућег уговора и без поднете пријаве на обавезно социјално осигурање од стране послодавца ’АНКЕР БАУ‘ Бољевци, чија је делатност: услуге осталог чишћења зграда и опреме“, стоји у саопштењу Министарства и додаје да је ту компанију ангажовао извођач радова ЕНЕРГО ГРОУП.

 

Извор: rs.sputniknews.com