Занимљивости Издвајамо

„ЦРНИ“ ЂОРЂЕ НА МУКАМА: Грешком га прогласили мртвим, а сад не може да докаже ДА ЈЕ ЖИВ!

Наставља се апсурдна прича о пензионеру Ђорђу Милошевићу (79) из Новог Сада, кога је Клинички центар Војводине прогласио мртвим 19. јануара ове године, а да је „мртав“, сазнао је сасвим случајно пре непуних месец дана, када није успео да региструје аутомобил и када је поштар престао да му доноси пензију.

Иако је Клинички центар Војводине саопштењем и јавним извињењем Милошевићу признао своју грешку, за несрећног пензионера проблеми се настављају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мој адвокат је отишао до полиције у Новом Саду како би проверили моја документа. И замислите који одговор је добио – да ја не постојим! Да морам сва документа, личну карту, пасош, возачку, саобраћајну и здравствену да вадим као да их вадим први пут! Па је л’ овде неко луд? Ја поседујем важећа сва документа, са мојим отиском прста, и ја сад треба у овим годинама због нечије кривице да још и ово преживљавам – каже Милошевић.

Како даље каже, видно узнемирен јер му се и здравствено стање погоршало с обзиром на то да има троструки бајпас и дијабетичар је, адвокату су рекли да он мора лично да оде у полицију за документа, да плати све то и још да ће „поприлично“ чекати на нова документа. А сва документа му још важе!

– Је л’ неко мене овде прави лудим? Ја да вадим у мојим годинама све ово и да плаћам иако не могу пензију да подигнем због нечије грешке. Па како лекове да купујем? Ово нисам могао да помислим да може некоме да се деси, а камоли мени – каже Ђорђе.

„Нисмо дужни да проверавмо да ли је неко жив или мртав“

Из Полицијске управе Нови Сад саопштено је да су тек јуче од матичара добили извод из матичне књиге рођених.

– По добијању извода из књиге рођених, сва документа Ђорђа Милошевића су активна, осим путне исправе, јер је њу немогуће системски активирати. Пасош мора да вади нови, али о трошку државе. Кад год дође, урадиће му се путна исправа, која ће важити наредних десет година – речено је у ПУ Нови Сад.

Како Курир незванично сазнаје, разлог зашто су документа била неактивна јесте што све службе, па и полиција добијају извод из књиге умрлих, и они нису дужни да проверавају да ли је мртав или не.

Поред грешке КЦВ, поставља се питање зашто матичар није донео решење и издао му нови извод из књиге рођених, одмах када је човек сазнао за свој проблем, средином јула.

Поред све муке, завитлавају га суграђани

Милошевић каже да сада, осим здравствених проблема, доживљава и неугодности на улици јер га суграђани у шали ословљавају као покојника.

 

 

Извор: Курир