Издвајамо Православље

ЧУДО НА ПРАЗНИК УСПЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ: Кренула сам да целивам крст и осетила топлину на образу, погледала сам и…

Фото: Јутјуб

Осетила топлину на образу

Србија и даље прича о чуду које се догодило на данашњи дан пре две године у селу Породин поред Свилајнца. Мештани већ деценијама тврде да се у њиховој цркви догађају чуда, а једно се догодило баш на Велику Госпојину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је посведочила Горица Јагодић, њој су се у рукама упалиле свеће саме од себе!

– Сагнула сам се да целивам часни крст и у једном моменту сам осетила топлину на образу. Када сам погледала, у десној руци свих 15 свећа је горело. Нити сам видела да се пале, нити сам их ја упалила. Права буктиња, невероватно. Била сам збуњена, али сам схватила да је то Богородица на свој празник удесила – рекла је Горица.

Она је додала да је одмах потом заплакала и истовреме осетила необичан осећај пријатности. Додаје да јој је свеједно да ли јој неко верује.

Свештеник и парох пордински Радисав Спасојевић каже да се дуго премишљао да ли да причу износи у јавност, али је ипак одлучио да, према метафори из Новог завета „Не закопава сребро које му је Господ дао“.

– Чудо се десило и тиме постало јавни догађај вољом Божјом, те не смемо о томе да ћутимо, поготово када је данас наша вера постала угрожена – навео је он.

 

Извор: Srbijadanas.com/Blic.rs