Издвајамо Србија

Ђилас и Обрадовић преко Веселиновића траже да се Додик протера из Србије?!

Фото: Јутјуб

Након што је председник Републике Српске Милорад Додик рекао истину у вези са Косовом која је за добробит српског народа, нашао се на удару Бакира Изетбеговића и странаца, али и опозиције у Србији
Сада Драган Ђилас и Бошко Обрадовић преко Јанка Веселиновића траже да се Додику забрани улазак у Србију и да се прогласи персоном нон грата.

Након увредљиве и непријатељске изјаве да је питање „да ли Србија може да поднесе да јој се врати Косово“ Милораду Додику би требало забранити улазак у Србију и прогласити га особом нон грата“, написао је Веселиновић на Твитеру.

Фото: Твитер принтскрин
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Додик је рекао да мало ко размишља о томе да ли би Србија могла да поднесе да јој се врати Косово и да Албанци добију 30 одсто посланика, место премијера или председника државе.

– Да бисте се легитимисали пред међународном заједницом морали бисте Албанцима да дате 30 одсто места у парламенту, место премијера, или председника Скупштине или место председика државе. Морали бисте да уведете њихов језик барем у парламент. Ако неко мисли да то можемо, хајде то да гурамо – рекао је Додик и додао да мисли да те спремности нема.

Он је додао да сматра и да би четири општине са севера требало да се реинтегришу у састав Србије, да се обезбеди највиши међународни стандарди за заштиту српског народа на Косову и црквене имовине као и да се за њу тражи нека врста екстериторијалности.

 

Извор: informer.rs