Издвајамо Регион

ДОКЛЕ ВИШЕ? Црногорци опет забијају нож у леђа Србији, нећете веровати шта Ђукановић сада ради

Између власти у Црној Гори, чији је неприкосновени господар Мило Ђукановић, и српске опозиције оличене у Савезу за Србију Драгана Ђиласа у току су интензивни преговори о моделима сарадње.

Заједнички циљ им је рушење државне политике Србије у вези с Косовом, а Ђукановић, који је у последње време много бољи са Албанцима него са Србима, спреман је да одреши кесу како би такозвано независно Косово цело остало Албанцима, а како Срби не би добили ништа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ти преговори су интензивирани летос на Црногорском приморју, а како „Ало!“ сазнаје, Ђукановић је недавно послао своје емисаре у Београд. Порука коју су пренели била је само питање колико новца треба Савезу за Србију да би срушио Вучића. Према речима нашег извора, Ђукановић је решио да обнови некадашње добре односе ДПС-а са српском опозицијом и да ударом на Александра Вучића, председника Србије и лидера СНС-а, помогне својим пријатељима Хашиму Тачију и Рамушу Харадинају.

– Односи између Србије и Црне Горе су захладнели и то није случајно. Најпре је власт у Црној Гори одлучила да пошаље два официра на Косово, затим је црногорски војни аташе са Хрватима славио „Олују”, да би на крају премијер Душко Марковић подржао став Ангеле Меркел о непромењивости граница. Све те одлуке имале су за циљ да испровоцирају Србију и погоршају односе двеју земаља – објашњава наш извор и додаје да Мило Ђукановић жели да искористи причу о разграничењу да би задао ударац власти у Србији.

– Ђукановић жели да профитира на рачун приче о разграничењу, зато и не треба да чуди што се премијер Црне Горе ничим неизазван заложио код немачке канцеларке Ангеле Меркел да не буде промена граница на Балкану – објашњава наш извор и додаје да власт у Црној Гори таквим ставом покушава да се додвори Албанцима, са којима су у сјајним односима.

– Ђукановић је одлучио и да је право време да покуша да утиче на политичка дешавања у Србији, те је послао своје изасланике да разговарају са опозиционарима у Србији. Познато је да су Демократска странка и Милов ДПС сјајно сарађивали, а Савез за Србију је ионако препун бивших кадрова демократа – наводи наш извор и додаје да је, на Милову жалост, његова пружена рука, уместо да буде од помоћи, изазвала нове сукобе међу опозиционарима.

– Драган Ђилас и Вук Јеремић су са одушевљењем пристали на сарадњу са Ђукановићем, проблем праве десно настројени опозиционари, најпре лидер Двери Бошко Обрадовић и Милош Стаматовић, који Мила очима не могу да виде и који су до јуче били блиски са српским странкама у Црној Гори – истиче наш извор.

 

Извор: Екипа Ало.рс