Издвајамо Регион

ЏАБЕ СУ ИМ МАЈКЕ ПЛАКАЛЕ: Хрватским хулиганима експресно одређена казна од 15 дана затвора!

Суђење хрватским хулиганима пред Прекршајним судом у Београду завршено је у петак касно увече након чега је уследила израда судских одлука. Током суђења које је почело поподне и трајало до 22 часа, саслушано је свих 27 окривљених навијача из Хрватске и завршен је доказни поступак, рекао је за Тањуг председник Прекршајног суда Милан Мариновић

Прекршајни суд у Београду осудио је 14 навијача Хајдука из Сплита са по 15 дана затвора, а осталих 13 приведених је ослобођено, наводи Политика. За 13 окривљених није било доказа да су учествовали у пљачки бензинске станице „Мол“ у Врчину и у писању усташких графита, а 14 је осуђено, јер је суд утврдио да су учинили прекршај „непристојно, дрско и безобзирно понашање у групи“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они ће бити послати у затвор у Падинској Скели.

Тројица су кажњена новчано са по 20.000 динара због ношења палица и бакљи, а а полиција је идентификовала и хулигана који је на бензинској пумпи писао усташке графите. Један окривљени који је јуче био приведен у Гроцкој је малолетан, па се против њега не води овај скраћени поступак.

Након испитивања у полицији у Гроцкој полиција је против навијача Хајдука поднела прекршајне пријаве због прекршаја “дрско и беобзирно понашање у групи” из Закона о јавном реду и миру, за које је запрећена казна рада у јавном интересу или затвор од 30 до 60 дана.

 

 

Извор: Информер.рс/Тањуг