Издвајамо Свет

ГОРИЛА УДАРИО НА ЖЕНУ! СРПКИЊА је хтела да ПОМОГНЕ ТИНЕЈЏЕРУ мислећи да се срушио, а он је устао и НАСМРТ ПРЕТУКАО (ФОТО)

Фото: Принтскрин 9news.com

„Кристина је само желела да помогне тинејџеру који је пао испред њене зграде. Мислила је да се срушио. Међутим, неколико секунди касније, он ју је убио“

Овако за „Блиц“ започиње причу близак рођак (име и презиме познато редакцији) Кристине Калинић (64), Српкиње родом из Равног Села код Новог Сада, коју је за викенд у Сиднеју убио тинејџер Имануел Џон Деге (18).

Фото: Принтскрин 9news.com
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тешким гласом, у неверици што је његова рођака убијена на свиреп начин ни крива ни дужна, наш саговорник наглашава да се све десило испред улаза у зграду у којој је живела, на свега 30 метара од места где је стајао њен супруг са комшиницом.

Последње речи

– То се све издешавало усред дана – око 14 сати. Она је разговарала испред зграде са супругом и комшиницом, када су видели младића да је пао. Она је рекла „Идемо да му помогнемо“. То су биле њене последње речи – каже њен рођак.

Шутирао ју је ногама

Према његовим речима, Кристина је пришла младићу, док су супруг и комшиница остали да стоје. Секунд касније тај злочинац је устао, ударио је песницом и она се одмах срушила. Међутим, он ту није стао. Наставио је да је шутира ногом у главу – шутнуо ју је неколико пута док је она непомично лежала на асфалту – у шоку је рођак убијене жене.

Како каже, све се одиграло толико брзо, пред очима њеног супруга и комшинице, који су се прво скаменили од шока, а онда брзо притрчали да зауставе помахниталог тинејџера. Међутим, касно. Аустралијанац је побегао, а Кристина је непомично лежала у локви крви. Хитна помоћ није успела да јој помогне. Преминула је на путу ка болници.

Волела родни крај

– Кристина је од 1989. године живела у Аустралији. Тамо је отишла са својим невенчаним супругом када је дипломирала књижевност у Србији. Након што је стигла у Аустралију, уписала је психологију, коју је завршила и убрзо се запослила у једној компанији. Живели су у складној заједници, а она је била дивна особа – са врлинама особе какву свако од нас жели да упозна. Искрена, поштена, добронамерна, увек спремна да саслуша и да да неки савет. Толико је била паметна, да на овом свету има веома мало толико паметних људи – каже наш саговорник.

Према његовим речима, Кристина је волела Србију и трудила се да у свој родни крај дође барем једном годишње.

– Била је у Србији прошле и претпрошле године. Ове године није могла јер је имала обавеза, али је планирала да већ наредне дође и остане два месеца. Међутим, више је нећемо видети – каже њен рођак.

Он додаје да ће Кристина највероватније бити кремирана, јер њен супруг не може да напусти Аустралију све док траје суђење тинејџеру који ју је убио.

Сахраниће је у Србији

– Њена жеља је била да буде сахрањена у Србији, а пошто Кристинин муж не може да напусти земљу док се поступак не заврши, она ће највероватније бити кремирана, након чега ће њена урна бити донета у Србију – каже рођак.

Фото: Принтскрин 9news.com

Више никад нећу видети другарицу

Комшиница убијене Кристине Калинић, која је са њом заједно одрасла у Равном Селу, каже да још не може да верује да је њена другарица на овакав начин изгубила живот.

Насилнику након саслушања одређен притвор, а одговараће за тешко убиство

– Сви смо у шоку, шта да вам кажем. Дружиле смо се од седамдесетих година, она се у овој улици и родила. Стварно ми је јако жао. Заједно смо ишле и на фолклор и немам једну лошу реч за њу, увек је била фина жена. После се удала и отишла са мужем у иностранство, али смо се дружили. Прошлог лета када су били ту помагали смо им у обнављању куће. Ове године их очекивали, али ето, њу више никада нећу видети. Њен брат од тетке живи у селу, као и деца и унучићи из првог брака њеног мужа. Сви смо скрхани – изјавила је К. Р. из Равног Села.

 

 

Извор: Бојана Богосав , А. Л./Блиц