Издвајамо Србија

ХАРАДИНАЈ УПОЗОРИО СРБЕ НА СЕВЕРУ КИМ: Нећемо толерисати кршење косовских закона, нико нема право да…

Фото: Јутјуб

Косовски премијер Рамуш Харадинај упозорио је Србе на северу покрајине, након седнице косовског савета за безбедност, да ће бити одговорено на њихов евентуални покушај да прогласе аутономију.

„Нико нема право да предузме унилатералну акцију „, рекао је Рамуш Харадинај на конференцији за медије и додао да се неће толерисати кршење косовских закона, преноси Газета експрес.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, чекало се на испуњење те обавезе из Брисела, како би приштинске власти биле сигурне „да је статут ЗСО у складу са косовским законима“.

Приштински медији на албанском језику наводе да је седница косовског савета за безбедност уследила дан након што су се појавиле наводне информације да ће Срби са севера покрајине сутра прогласити аутономију, у одговор на то што Приштина није формирала ЗСО.

„Ако неко излази из косовских закона и уговора, закон ће радити, нема дилеме, добиће свој одговор. Што се тиче севера, увек смо поздравили долазак сваког грађанина света у било ком делу Косова, а свако ко улази на територију Косова у циљу ометања јавног реда и мира добиће одговор у складу са законом“, рекао је Харадинај.

 

Извор: Тањуг