Издвајамо Регион

ХРАБРА И У ЗАТВОРУ: Сара Видак на папирићу послала поруку родитељима и тиме РАСПЛАКАЛА И ОДУШЕВИЛА СВЕ

Фото: Фејсбук принтскрин

Београђанка Сара Видак (20), већ 14 дана налази се у црногорском затвору у Спужу, оптужена за напад на службено лице након што се у Суду за прекршаје у Котору сукобила са судијом Јеленом Станишић. Иако је њена породица забринута и по цео дан ради на томе да Сару некако извуку из затвора, она је њима послала храбру поруку из ћелије.

Сара, која је на приморје кренула како би се опоравила од тешке болести, а завршила у озлоглашеном затвору, психички је ипак толико јака, јер зна да су правда и истина на њеној страни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је зато смогла снаге, знајући колико је њеним родитељима тешко због свега што се десило и што им недељама уништава животе, и писмом им упутила речи охрабрења из затвора.

„Љубим вас све, не брините се. Волим Вас! Држите се“, написала је руком мајци и оцу на цедуљици ова девојка и поред нацртала срце.

Основно државно тужилаштво у Котору прошле недеље подигло је оптужница против Саре, која се терети за напад на судију прекршајног суда у Котору Јелену Станишић.

Оптужним актом њој је на терет стављено кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности и прети јој казна од три месеца до пет година затвора.

Подсетимо, Сара, њена мајка и дечко Стеван Прпа у Котор су дошли у понедељак, да би се на она на мору опоравила, јер је пре месец дана била у болници, али нису ни слутили да ће им се одмор претворити у пакао. Тог дана Прпа је на паркингу имао саобраћајни инцидент, а како није могао да се договори са другим возачем, који није пристао на европски налог, полиција му је дала позив за суд за прекршаје и изречена му је казна од 90 евра.

Казнила га је, а да га није саслушала, испричала је раније Оливера.

– Пришла сам да бих питала како да уложе приговор, али је судија изашла и почела да виче. Чак је у једном моменту рекла “марш, напоље” и одмахивала прстом ка вратима. Тада је моја ћерка пришла вратима где је Станишић стајала и питала: „Госпођо, само желимо да питамо која је процедура“. Она јој је на то одбрусила да напусти просторију и кренула да затвара врата, па је ухватила Сару за руку. У том моменту Сара, реагујући по инерцији, окренула своју руку, не њену, да би се ослободила стиска. Сара јој је тада рекла: „Одакле вам право да ме држите за руку“. Тек тада је Станишић почела је да урла и прави сцену како је Сара њу повредила – рекла је Оливера одмах после хапшења своје ћерке.

 

 

Извор: Блиц/Курир