Издвајамо Регион

ХРВАТИ ПОБЕСНЕЛИ: Српкиња се прошетала Дубровником, а због ових њених РЕЧИ, настао је ХАОС (ВИДЕО)

Весна Пешић је прошетала Дубровником док је боравила на хрватском приморју. Свој боравак је снимала и видео снимке је окачила на Фејсбук. То не би било ништа чудно да притом није изнела одређене ставове који се Хрватима баш и нису допали, па су је тамошњи медији жестоко искритиковали.

– Ово је српски град Дубровник. Основала су га српска племена Травуњана, Захумљана и Конављана и дала му име Дубрава по густој, храстовој шуми – каже Весна у видеу док хода Дубровником.

Ovo je srpski grad Dubrovnik. Osnovala su ga srpska plemena Travunjana, Zahumljana i Konavljana i dala mu ime Dubrava po gustoj, hrastovoj šumi.

Posted by Vesna Pesic on Thursday, August 23, 2018

Објавила је још неколико постова.

– Питају ме како се осећам у Дубровнику? Као свој на своме! Овај град основала су српска племена Травуњани, Захумљани и Конављани и дала му име Дубрава по густој храстовој шуми. У овом граду одувек се говорио прво српски језик, потом италијански, а онда у мањем броју неки остали језици.

Наравно, о новокомпонованим језицима није било ни речи. Овде је на српском језику српске књиге штампала Српска дубровацка штампарија, а највећи дубровачки песник беше Србин Иво Гундулиц.

Њене објаве су се масовно шеровале на друштвеним мрежама Фото: Фацебоок
(Коначно, овде у руци ја држим малу Винцанску богињу и роман Итаке! Ту је и марама са Винцанским писмом. Моји пратиоци свуда по свету.) – написала је на свом профилу.

Хрвати су овакве њене речи дочекали на нож. Медији су је искритиковали да провоцира и да позива на насиље и на нова освајања. Истичу да су овакви поступци одвратни, непромишљени и злонамерни.

Ovo je srpski grad Cavtat, središte Oblasti Konavle koju su osnovali i naselili Srbi.

Posted by Vesna Pesic on Thursday, August 23, 2018

Међутим Весна се не узбуђује због ових прозивки.

– И даље сам ту. Зашто? Зато што су корени неунистиви. Волим овај град и то неце променити хајка аутистичних који ми саветују да пишем о заласцима сунца и фотографишем храну коју једем као што то ради већина лоботомисаних. Драги моји пријатељи и непријатељи, сви смо ми пролазни у овом животу, само истина је вечна – написала је у новом посту из Дубровника.

I dalje sam tu. Zašto? Zato što su koreni neunistivi. Volim ovaj grad i to nece promeniti hajka autisticnih koji mi…

Posted by Vesna Pesic on Friday, August 24, 2018

Весна је посетила и Цавтат, где је такође направила краћи видео. Ово место је такође назвала српским градом.

Весна Пешић је иначе оснивач и главни уредник издавачке куће „Пешић и синови“ из Београда.

 

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2018.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031