Издвајамо Србија

ЈЕЛЕНА МИЛИЋ: „Данас смо чули да Резолуција 1244 није никаква победа Србије и то су јако добри моменти“

Ми смо први пут данас чули да Резолуција 1244 није никаква победа Србије, нити гарант било чега и мислим да су то нови и јако добри моменти.

То је рекла председница Центра за евроатлантске студије Јелена Милић и додала да су поруке са данашње прес-конференције председника Србије охрабрујуће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Драго ми је што је порука председника Србије Александра Вучића да нема лаког и безболног решења у вези са Косовом поновљена у релативно мирном и рационалном тону, као и то што је први пут споменута одговорност Србије из периода 1998/99. године, из које произлазе неки делови резолуције 1244 СБ УН“, рекла је Милићева за Тањуг.

Она је указала на лицемерје западних дипломата који су сада „заинтересовани за српске цркве и мањине на Косову“.

„Нисам их чула у случају драстичнијих одлука, као што је унилатерално проглашење независности Косова“, приметила је Милићева.

Каже да исто лицемерје испољавају и по питању референдума, јер, подсећа, они који су дали подршку Македонији када је реч о споразуму о имену са Грчком, право на референдум оспоравају у случају Србије.

Милићева истиче да је у Бриселском процесу Београд учинио више да покаже конструктивност и да поштује обавезе, дате пре свега ЕУ, него што је то учинила косовска страна.

 

Извор: Тањуг