Издвајамо Србија

КАКАВ КРАЉ! СРБИН ЗА ГИНИСА: Возио 45 година без дозволе, а када га је полиција ухватила настао је хаос…

Фото: ТВ Прва

Слободан Бугарчић из Гуче 45 година возио је без возачке дозволе. Готово да нема места где није стигао у службеном или приватном аутомобилу. А о закон се огрешио пре скоро пола века када је набавио свој први аутомобил. Каже да је лично довезао ауто из Приштине до Гуче.

Међутим рука закона стигла га је прошле године само неколико месеци пред пензију, када је пошао на гробље како би запалио свећу својој покојној жени.

“Возим од 1969. године, никада нисам покушао да полажем нити сам поседовао возачку дозволу, а никада нисам ни направио прекршај. Баш због тога сам се пажљиво кретао, поштовао саобраћајне прописе све док ме је при рутинској контроли зауставио полицајац. Можете да замислите какав је то сусрет био. Он каже: “Молим вас, вашу саобраћајну и возачку”. Ја одговарам: “Саобраћајну имам, а возачку немам”. Он ме је упитао: “Па како возите без возачке?” Потпуно уплашен одговорио сам: “Лепо, полако”. Још сам га замолио да ми не пише казну и рекао да ћу одмах продати ауто, што сам урадио сутрадан…”, рекао је Бугарчић за Вести ТВ Прве.

Службено лице је поступило по закону, међутим суд је донео помало чудну одлуку. Бугарчић је додатно био затечен када му је стигло судско решење да му се забрањује управљање моторним возилом осам месеци иако он уопште нема возачку дозволу.

“Како они могу да ми одузму нешто што никад нисам имао? Немам дозволу, никад нисам полагао и они ми забрањују да возим неколико месеци”, у неверици каже Бугарчић.

Драгачевци, шира и ужа родбина били су у шоку. Никоме није пало на памет да њихов рођак и комшија никада није закорачио у ауто-школу, али кажу да је платио цех и да му није жао.

Крстарио је друмовима широм бивше Југославије, кажу да је то једини човек у Србији коме полиција никако није могла да одузме дозволу, али рука закона га је стигла и платио је цену за све што је радио, како каже, непоштено.

 

Фото: ТВ Прва

Извор: Глас Западне Србије