loading...
Србија

МОГЕРИНИЈЕВА лупила жесток шамар Влади Србије! ИЗЈАВОМ ЈАСНО СТАВИЛА ДО ЗНАЊА ШТА ЧЕКА СРБИЈУ!

Федерика Могерини (Фото: Јутјуб)

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изјавила је да је самопроглашено Косово део стратегије ЕУ о Западном Балкану

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини изјавила је да је самопроглашено Косово део стратегије ЕУ о Западном Балкану и да је све што је предвиђено за друге могуће и за Косово, али да је потребно испунити одређене услове, укључујући дијалог са Београдом.

“Стратегија каже да сви партнери имају европску перспективу. То је јасна порука. Преносим поруку посебно за младе јер знам колико им је значајна та перспектива. Међутим, Косово треба да уради неке ствари, пре него што има европску перспективу”, рекла је Могерини, наводи се у Унмиковом преш клипингу.

Она је, говорећи о условима које треба да испуни како би самопроглашено Косово напредовало ка ЕУ, рекла да треба да настави дијалог са Београдом.

“Видим интересовања лидера о овом питању, зато треба ићи напред. То захтева храброст. Косово треба да имплементира Споразум о стабилизацији и придруживању и друге међународне споразуме, као што је споразум о Специјалном суду. Реформе на Косову не захтева само ЕУ већ и грађани”, казала је .

“Врата су отворена, ми вас желимо унутра, хајде да заједно радимо на остварењу тог циља”, казала је Могерини.

 

Извор: Tanjug

loading...