Издвајамо Србија

НАТО ИЗВОДИО ЕКСПЕРИМЕНТЕ НА СРБИЈИ 1999. ГОДИНЕ: Авиони нас засипали МИСТЕРИОЗНИМ ЖУТИМ ПРАХОМ, последице…

Људи се жале на свраб, отоке и црвене печате

Мистериозни жути прах којим су НАТО авиони засипали Србију током бомбардовања два дана почетком априла 1999. године оставио је стравичне последице по животну средину и здравље људи, преноси Српски телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада више нема сумње да је НАТО злочинцима Србија те 1999. служила буквално као полигон за експериментисање и испробавање новог наоружања. Поред такозване свилене пуачине (бацана на енергетска постројења) и осиромашеног уранијума, Алијанса је испробавала и поменути жути прах, за који стручњаци тек треба да утврде шта је тачно у питању.

Код људи који су дошли у додир са овом супстанцом јавиле су се веома јаке алергијске реакције, свраб, избијали су им црвени печати различитих величина по целом телу. Са друге стране напрасно су се осушиле велике шумске површине на Златибору и Тари, а страдали су и цвеће шибље, разне друге биљке…

– Ти ситни жути кристали, величине зрна шећера, завршавали су и на њивама, а код људи који су дошли у контакт с њима изазивали су бурне реакциије. Они који су били у директном контакту са већом количином тих кристала имали су и печате по целом телу – сведочио је један од мештана из околине Горњег Милановца.

Медији су пренели став др Зорке Вукмировић, некадашње научне саветнице Института за физику, сада у пензији, да све што се тиче жутог праха треба до краја испитати.

– Веома је важно да координисано тело добије узорке који су били послати са ВМА јер сада код нас постоје акредитоване лабораторије које би урадиле експертску анализу најсавременијим методама – објашњава Вукмировић.

Генерал Владимир Лазаревић који је у време НАТО био на челу Приштинског корпуса потврђује ове наводе.

– Мада нисмо успели да индетификујемо врсту бојних отрова које су користили, са сигурношћу смо утврдили да су на више локација употребљени. То су неке хемијске супстанце које су подсећале на маглу и на дим, а користили су их да рашчисте предео где је велика пошумљеност како би имали бољу прегледност током бомбардовања – навео је Лазаревић.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Српски телеграф