Издвајамо Регион

НДХ ЖИВИ – ХРВАТСКА ОЗАКОНИЛА УСТАШКИ ПОЗДРАВ: Легализован поклич „За дом спремни“!

Власт у Хрватској, веровали или не, легализовала је усташки поздрав ‘За дом спремни’ под којим је у време НДХ убијено више од 700.000 Срба, Јевреја и Рома!

Ову одлуку донео је Прекршајни суд у Пожеги, који је срамни поклич озаконио, тврдећи да је у питању ‘израз воље и легитимитета власти у Хрватској’?!?

Судија Прекршајног суда у Пожеги Ђурђица Цакалић ослободила је оптужбе Станка Драгичевића, који је оптужен јер је у свом дворишту на метални јарбол подигао заставу ХОС, у чијем се доњем делу грба налази натпис „За дом спремни!“.

„Спорна застава представља обележје саставног дела Хрватске војске – ХОС, који је службено регистрован и представља израз воље и легалитета власти Хрватске“, образложила је Цакалићева, а преноси ‘Хрватски тједник’.

Коментаришући ову скандалозну одлуку, аналитичар Саша Боројевић истиче да неоусташка држава сваким даном покушава да ревидира историју и легализује усташко-фашистички покрет.

– Нису сви Хрвати усташе. Међутим, чак и они који нису усташе ништа нису урадили да заштите своје суграђане Србе од геноцида. Већина се правила блесава или усташке злочине рационализовала на начин ‘а шта су Срби нама радили… ‘. Зато је 1991. године избио рат, протерано је 300.000 Срба, рушени су и гробови и цркве. И, молим вас, што се сада не огласе сви они борци за права, зашто не траже да ЕУ забрани повампирење фашиста? Не раде то, јер се слични сличном радују – закључује Боројевић.

Савремена НДХ

Легализовање усташког поздрава ‘За дом спремни’ је потврда да је данашња Хрватска заправо савремена НДХ, сматра посланик СНС Владимир Ђукановић.

 

Извор: Д. Кљајић/Информер