Издвајамо Спорт

НЕБО СЕ ОТВОРИЛО, СТАДИОН ЈЕ ЕКСПЛОДИРАО! Црвена Звезда је у ЛИГИ ШАМПИОНА! (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене Звезде на спектакуларан начин успели су да се пласирају у Лигу шампиона, одигравши 2:2 са Салцбургом у Аустрији.

Поовели су у финишу првог полувремена голом Дабура, исти играч је са пенала дуплирао предност а онда је на сцену ступио Бен који је са два гола на асистенције феноменалног Дегенека одвео Зезду у Лигу шампиона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У првој утакмици у Београду било је 0:0, па је шампион Србије прошао због гола у гостима.

Од самог почетка меча, фудбалери аустријског тима су изашли у висок пресинг који није дозвољавао квалитетну дистрибуцију лопте између линија тима српског шампиона.

Већ у другом минуту је покушао Волф, али је његов ударац лако укротио Борјан. Затим је уследила контра коју је повукао Бен који није успео да на адекватан начин упосли Радоњића, па је шанса пропала.

Уследила је права канонада испред гола „Црвено-белих“ – наређале су се две прилике Даке, а посебно је је била опасна она у 10. минуту када је између њега и празне мреже сјајно интервенисао Савић након великог кикса Борјана.

Шутирао је и Рамаљо, па Хаидара у истом нападу, али Звездина мрежа је мировала.

Звезда је од средине полувремена повремено била ослобођена од притиска, међутим Салцбург је све време врло лако долазио до казненог простора гостију.

Дабур је у 30. минуту сјајно „промешао“ Дегенека и шутирао из мртвог угла, па Борјан није имао тежак посао.

Први ударац Црвене звезде на мечу био је онај Радоњићев из 30. минута када је са дистанце гађао преко гола.

Након тога, темпо је пао, али то као да је било затишје пред буру.

Милић је у два наврата гађао ка голу, али није успео да угрози домаћу екипу.

Милојевић је заменио Симића јер није био задовољан његовом игром, али то није могло да спречи вођство „Бикова“.

Мунас Дабур је искористио сјајан центаршут Улмера са леве стране и из прве, рутински савладао Борјана.

Како је српски тим завршио прво полувреме, тако је почео и друго – примљеним голом.

Није прошло ни три минута у другом делу игре, а Чакир је показао на белу тачку након оштрог старта Савића на линији казненог простора.

Овакву прилику није могао да пропусти Мунас Дабур који својим другим поготком на мечу доноси капиталну предност својој екипи.

Уласком у игру Милана Павкова, Звезда је створила најбољу прилику на мечу када је искоса са десне стране отресао Рамаља и гађао преко гола, чини се да је имао бољу опцију да дода једном играчу свог тима.

Управо је бивши фудбалер Радничког из Ниша био у средишту пажње када је након дуела са Самасекуом разбио аркаду, а потом био нагажен од стран Понгачића што је изазвало велику збрку међу играчима два тим.

То као да је распалило ватру у играчима Црвене звезде који су у 65. минуту смањили предност.

Павков је спустио лопту ка Дегенеку, овај центрирао са десне стране и наместио Бену идеалну прилику коју нападач није могао да не искористи.

Само минут касније уследио је блиц-криг српског шампиона пошто је Милош Дегенек главом гађао другу стативу голмана Станковића где је Бен само ћушнуо лопту преко линије за огромну радост Црвене звезде.

Уследила је рововска битка за сваки метар терена, а Аустријанци нису могли да наставе истим ритмом.

Имао је Салцбург прилику из слободног ударца са десне стране када је сјајно гађао Јабо, али је Борјан врхунском интервенцијом ухватио „живу“ лопту.

Рамаљо је шутирао главом у 94. минуту када је Борјан још једном заблистао и спасио свој тим.

Изабраници Марка Розеа су кренули на све или ништа, међутим фалило им је свежине да искористе теренску иницијативу, па је Владан Милојевић постао први тренер Црвене звезде који се пласирао са својим тимом у најелитније европско такмичење.

Погледајте голове:

 

 

Извор: Србија јавља/sportske.net