Издвајамо Регион

НЕМА ОБРАЗА! Душко Марковић ПЉУНУО НА СОПСТВЕНИ НАРОД покушавајући да оправда одлазак свог официра на ПРОСЛАВУ „ОЛУЈЕ“ У КНИН!

Премијер Душко Марковић, покушава да се извуче одговорности пред грађанима Црне Горе због одласка свог официра на прославу Олује у Книн, а заборавио је да су у хрватској акцији Олуја протерани и страдали и они који су се изјашњавали као Црногорци

Наиме, Влада Црне Горе синоћним саопштењем покушава да демантује изјаву председника Србије Александра Вучића да је званична Подгорица обећала да ће Црна Гора водити рачуна о интересима Србије у контексту за њу значајних датума. Из Владе је касно синоћ саопштено да премијер Душко Марковић није тако нешто обећао током посете Београду 2017. године, а заборавља да су Хрвати у злочиначкој акцији Олуја протерали и Црногорце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реакција Владе у Подгорици уследила је у контексту потеза званичне Подгорице да на годишњицу прославе Олује пошаље војног аташеа Ивана Машуловића, због чега је у уторак реаговао и председник Србије Вучић.

– Трудио сам се да са Црном Гором имамо најбоље могуће односе. Подсетићу на речи премијера Душка Марковића са заједничке конференције за новинаре у Београду: „Црна Гора ће да води рачуна о интересима Србије и пред важне и значајне датуме и важна и значајна питања и Црна Гора ће да се консултује са Србијом и да води рачуна о томе“. Имали смо и случај слања њихових официра у НАТО мисију на Косову, имали смо и овај случај – рекао је Вучић.

Званична Србија, као и јавности у Црној Гори са правом су осудили слање црногорског војног аташеа на прославу Олује.

 

Извор: Pink.rs