Издвајамо Регион

„ОЛУЈА“ ОБЕЛЕЖЕНА И У ГЛИНИ: Томпсон викао УСТАШКЕ ПОЗДРАВЕ, програм водио НАРКО ДИЛЕР (ВИДЕО)

Томпсон (фото:ЈуТјуб)

Годишњица војно-полицијске акције Олуја, највећег егзодуса Срба од Другог светског рата, обележена је у Глини концертом Марка Перковића Томпсона, који је концерт започео песмом „Бојна Чавоглаве“ и усташким поздравом „За дом спремни“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портал Индеx. хр пише да је програм у Глини, укључујући и Томпсонов концерт, водио Велимир Бујанец, неонациста, екстремни десничар и, како се наводи, осуђени дилер дроге.

Портал наводи да није добио одговор од Града Глине и градоначелника зашто је човек сумњиве биографије изабран за вођење програма.

Годишњицу војно-полицијске акције Олуја, током које је из Хрватске протерано 250.000 Срба, око 2.500 њих убијено и готово исто толико се и данас воде као нестали, званични Загреб обележава као Дан победе и домовинске захвалности, а званични Београд као Дан сећања на све жртве тог злочина. У Книну је јуче одржана централна свечаност, којој је присуствовао цео хрватски државни врх, високи државни и војни службеници, и чланови породица погинулих и несталих хрватских војника.

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је у Книну да 23 године након војно-полицијске операције „Олуја“, Хрватска шаље Србији и српској мањини поруке истине, сарадње и мира, али да Хрватска жели и истину о великосрпској агресији.

Велимир Бујанец је контроверзни водитељ емисије „Бујица“ на једној локалној хрватској ТВ станици, а прошлог лета је и правоснажно осуђен на десет месеци затвора, условно на три године, због диловања кокаина. Он је извесној С. М. дао грам дроге, а она му обилато узвратила нежностима. Десничарски настројен, велики је обожавалац Томпсона.

 

 

Извор: Тањуг