Издвајамо Православље

ОТАЦ РАФАИЛО УНИШТИО ПЕТРОВИЋА: Тај Мирољуб каже да је вино којим се ми причешћујемо усмрдело грожђе! Он је сатанин слуга!

Урнебесни окршај!

Чувеном оцу Рафаилу дозлогрдио филозоф Мирољуб Петровић и његово, како каже, баљезгање о Цркви и вери, па је одлучио да га прогласи за сатанисту који мора да заћути!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, отац Рафаило, свештеник из манастира Подмаине у Боки Которској, који је већ нашироко познат како по својим виђењима савремених токова и ствари, тако и игрица и многих људских навика обрушио се сада на контроверзног српског научника Мирољуба Петровића, назвавши га секташем који је слуга сатанин. Предавања, која Петровић држи по целој земљи, њему су, како је навео, била и више него мучна за слушање, а посебно га је разбеснело оно које је Петровић одржао испред једне цркве.

– Имали смо шарлатана који држи предавање на простору наше цркве , а уопште не припада Цркви, некакав Мирољуб, Драгољуб, Родољуб или како већ. Народ га је слушао и веровао му, а најгоре што га је пастир ту довео да трује, да је сам пастир наручивао туру јер то више личи на наручивање још једне. Он је без благослова, духа, противан светим апостолима, игнорише апостолско учење. О чему он говори, кога проповеда, макните га, мичите га и доведите онога који га је довео да објасни што је, а Мирољубу дајте могућност да се покаје. Треба га увести и у цркву, да задњи стоји, нек задњи узима и нафору. Нек ћути и нек учи, нек слуша и биће довољно за спасење, а не катедру да му дамо, катедру светих отаца – почео је отац Рафаило.

Фото: Јутјуб

Наставио је затим још жешће да коментарише Петровића који иначе промовише „Мојсијев концепт“ и тврди да Бог стоји иза његове мисије, а у својим јавним наступима изјашњава се као „јеврејски православни хришћанин“.

– Тај Мирољуб каже да је вино којим се ми причешћујемо усмрђело грожђе, а то је директни атак на светињу над светињама. И шта можемо од таквих људи да добијемо, ко њих шаље браћо и сестре, а то је у ствари више него јасно. Ђаво је много бржи на обарачу од нас, много бржи. Нас једино дух Цркве и дух апостола може да заштити. У супротном нећемо одолети, подлећи ћемо искушењу и провокацији – казао је, између осталог, отац Рафаило.

Иначе, у једној својој књизи Мирољуб Србе учи да треба да се обрезују као што то чине Јевреји и муслимани. Он пише:

– Све до краја историје овог света свим људима ће бити нуђено да уђу у савез са Богом… Треба напоменути да сам чин уласка у савез са Богом има своју обредну компоненту… Обред уласка у савез са Богом састоји се из три корака (за мушкарце), односно два (за жене): 1. Обрезање (ово важи само за мушкарце) 2. Приношење жртве за опроштење греха на тачно прописаном месту које је Бог одредио. 3. Обредно купање… За мушкарце који живе изван Израела обрезање није обавезно, али се препоручује.

Ријалити је знак катастрофе која долази

Отац Рафаило у једној од својих беседа дотакао се и ријалитија, па је закључио је да је у једног учесника ушао ђаво, те да он не псује већ „бљује“, док су око њега „разваљене, младе жене у содомским позама“.

– Хтели ми то да видимо или не, они најављују надолазеће катастрофе. То је потоп сличан оном из времена праоца Ноје. Рекао је и Господ да ће тако бити, то су симптоми последњих дана. Зрак наде је покајање сваког човека. У овом случају, покајање подразумева одступање и излажење из тог простора – закључује црногорски игуман.

 

Извор: Јелена Ђондовић/Ало.рс