Издвајамо Православље

ПОУЧНА ПРИЧА: Ево како је један ВЕЛИКИ НАУЧНИК још као студент, доказао професору да БОГ ПОСТОЈИ…

Студент је одговорио: “Зло не постоји, професоре. Или барем не постоји само за себе. Зло је једноставно – одсуство Бога.

Један је професор на факултету изазвао студенте питањем:

“Да ли је Бог створио све што постоји на земљи?”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један студент је храбро одговорио: “Да, створио је.”

“Бог је све створио?”-питао је поново професор.

“Да професоре.” – поново је одговорио студент.

Професор је одговорио: “Ако је Бог створио баш све на земљи, онда је он створио такође и зло, јер зло постоји, и судећи према правилу – да наша дела говоре ко смо ми – Бог је зао.”

Студент је након тог одговора заћутао.

Професор је био задовољан самим собом и хвалио се студентима како је врло једноставно доказао да је хришћанство само једна мит.

Један други студент подигао је руку и рекао:”Могу ли Вас ја нешто питати професоре?”

“Наравно” – рекао је професор.

Студент је устао и рекао: “Постоји ли хладноћа, професоре?”

Професор је одговорио: “Какво питање. Наравно да постоји. Теби никада није било хладно?”

Младић је одговорио: “Чињеница је да хладноћа не постоји. Према законима физике, оно што ми сматрамо хладноћом – заправо је недостатак топлине. Предмети или жива бића се могу проучавати кад имају или преносе енергију, а топлина је оно што чини да тело или материја преносе енергију.

Апсолутна нула(-460 степени ф) је потпуно одсуство топлине, материја постаје инертна и неспособна за било какву реакцију на тој температури. Хладноћа не постоји, ми смо створили ту реч да опишемо како се осећамо кад немамо-топлине.”

Студент је наставио: “Професоре, постоји ли тама?”

Професор је одговорио: “Наравно да постоји.”

Студент је одговорио: “Још једном сте погрешили. Тама је заправо-недостатак светла. Светло можете проучавати, али таму не.

Тачније, можемо користити Неwтонову призму да разбијемо бело светло и проучимо различите таласне дужине сваке боје. Не можемо измерити мрак. Зрак светла може се пробити у свет таме и осветлити га. Како можете знати колико је одређени простор таман? Оно што можете измерити је количина светла које је присутно. Није ли то тачно? Тама је термин који је човек измислио да би показао што се догађа када није присутно светло.”

Студент: „Професоре постоји ли зло?“

Сад већ помало несигуран, професор је одговорио: “Наравно, као што сам већ рекао.Видимо га сваки дан-у примерима човековог нехуманог понашања. У маси криминала и насиља у свету. То је чврст доказ постојања зла.”

На то је студент одговорио: “Зло не постоји, професоре. Или барем не постоји само за себе. Зло је једноставно – одсуство Бога. То је као тама и хладноћа – реч коју је човек створио да би описао одсуство Бога. Бог није створио зло. Зло није као вера, или као љубав које постоје као што постоје топлина и светлост зло је оно што настаје кад човек нема Божије љубави у свом срцу. То је као хладноћа која наступа када нема топлине, или тама која настаје када нема светла.”

Професор га је ћутке посматрао.

Младићево име је било – Алберт Ајнштајн.

 

Извор: Телеграф.рс