Издвајамо Србија

ПУТИН ДОЛАЗИ НА ВОЈНУ ПАРАДУ 11. НОВЕМБРА: Србија спрема спектакл поводом стогодишњице победе у Великом рату!

Србија припрема велику војну параду поводом стогодишњице победе у Првом светском рату на којој ће пред председником Русије Владимиром Путином и највишим светским званицницима представити своје најновије наоружање, пишу „Новости“

Како наводи лист, на паради ће дефиловати чак 100 тенкова.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама „Новости“, на Дан примирја, 11. новембра, на булевару испред Палате Србија први пут ће се појавити нови ПВО систем кратког и средњег домета који би требало да буде испоручен из Белорусије у склопу аранжмана који обухвата и набавку још четири „мига-29“.

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

Како преноси извор листа, пред лидером Русије и званицама из више страних држава биће приређен спектакуларан наступ оклопњака и борбених возила.

Испред високих гостију проћи ће најсавременије домаће наоружање као и најновије појачање из света.

Фото: Јутјуб

Министар одбране Александар Вулин потвђује да се аранжман са Белорусијом ближи финалној фази. Корак ка још бољој сарадњи биће отварање изасланства одбране у Минксу.

Договор са Белорусијом други је по вазности споразум у домену обнове ресурса насих оружаних снага, пише лист.

Према споразуму о војној сарадњи са Русијом, Србији је на иницијативу председника Путина пре две године одобрена донација у виду шест „мигова 29“, 30 тенкова „Т 72Ц“ и исто толико борбених извиђачких оклопних возила БМРД2 . Ова војна техника ремонтована и модернизована биће испоручена до марта 2019. године.

У пакету руске војне помоћи, како је потврђено за Новости, наћи ће се и хеликоптери. Нацелно је договорена куповина три висенаменске летилице „МИ 17“ као и четири хеликоптера „МИ 35“ „летеће оклопњаце“.
Следећа година биће кључна за наше оружане снаге посебно ратно ваздухопловство. На небу Србије летеће ескадрила од чак 14 „мигова 29“ .

Поред руских летеће и девет „Ербасових“ хеликоптера који ће бити распоређени не само војсци већ и полицији, наводе у војном врху.

 

Извор: новости.рс/информер.рс