Издвајамо Србија

РАМУШ СЕ НА ПОГРЕШНОГ НАКАЧИО: Промена границе значи – рат, ТО ОДГОВАРА САМО ПУТИНУ!

Косовски премијер Рамуш Харадинај упозорио је да би „промена границе са Србијом значила рат“

Харадинај је то рекао у интервјуу ирском листу „Ајриш тајмс“, који додаје да је „Харадинај потврдио да је овакав његов став „у судару“ с оним који заступа косовски председник Хашим Тачиј, који је, како наводи лист, заједно са српким председником Александром Вучићем, отворен по питању промене граница као дела споразума за нормализацију односа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ирски лист подсећа да су последњих дана високи званичници ЕУ и САД изјављивали да се не би супротставили таквом споразуму докле год он не узрокује проблеме у другим деловима Балкана.

– То би значило рат. Уколико поново отворимо оно што је договорено, то значи поновно отварање прошлости, а у нашем региону отварање прошлости значи отварање ратова – казао је Харадинај.

– То би значило отварање Пандорине кутије и запретило не само нашој стабилности, већ и стабиности наших суседа. Мислим да је то погрешан смер да се уопште дозволи расправа и реторика о границама и територији. Надам се да ће светски лидери иступити (по том питању) што је пре могуће и да ће бити кристално јасни у захтеву свим странама да поштују раније споразуме и престану о овом да причају – казао је Харадинај за којег је „Ајриш тајмс“ навео да је био „командант побуњеника за време рата на Косову.

На питање коме би одговарало такво решење, Харадинај је одговорио:

– Само једном човеку – Путину.

 

Извор: Tањуг