Издвајамо Регион

РУДАН БРИЉИРА: Да Срби крену на Хрватску, били би смо ЗА ДОМ НЕСПРЕМНИ! АНГЕЛА – ПОБИЛА СИ ПОЛА СВЕТА!

Хрватска списатељица и колумнисткиња Ведрана Рудан објавила је на својој службеној страници још један у низу текстова којим немиолосрдно сецира стање у земљи која је поново у усташком „моду“, ако је ван њега икада и била

Колумну Ведране Рудан преносимо у целини и у оригиналу:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доста ми је Тхомпсона. Дркање на тему Тхомпсон доживљавам као особну увреду. Продају ми причу да је Тхомпсон горући хрватски проблем, он је тај који свијету говори истину о „усташкој“ Хрватској. Да није њега и „дома“ и „спремности“ Хрватска би била уљуђена европска и свјетска земља онако како је то уљуђена „Европа“ и онако како је то уљуђен „свијет“. Мене нетко опако јебе.

Тко је Хрватску учинио овим што она данас јест? Хрватска је, благо речено, срање од земље којом, откако је настала, управљају криминалци. Ето, јучер се јавио Јаковчић, бивши истарски жупан, данас „еуропски парламентарац“, то више говори о Еуропи него о њему, и кренуо срати што он мисли о Тхомпсону. Јеботе, да Тхомпсона нема требало би га измислити за све наше „лијеве“ и „десне“. „Лијевима“ помаже да дигну глас против усташтва, „десни“ свршавајући на Тхомпсона поручују Хрватима како у вријеме НДХ није све било онолико црно колико је било црно. И једни и други нам говоре како је НДХ оно што би нам довијека требало или гријати душу или нас бацати у дубоку бедару.

Јебени манипулатори. Хрватска се због Тхомпсона подијелила на „лијеве“ и „десне“, међу њима влада беспоштедни рат, паст ће и хрватска крв ако у међувремену, судећи према писању медија то ће се догодити најкасније прекосутра, не заратимо са Србијом, јер је четник Вучић рекао…

Претпоставимо да четник Вучић и остали Срби и Српкиње сутра крену на нас Хрвате и Хрватице. Бисмо ли ми били, како воли урлати Тхомпсон, „За дом спремни“? То нам не би било на крај курца. Сви који још живимо у Хрватској негдје дубоко или плитко у себи знамо да „дома“ немамо.

Што је данас у Хрватској наше? Хотели? Банке? Море? Плаже? Највеће фирме? Бродоградилишта? Земљишта? Бензинске црпке? Највећи аеродром, зове се Фрањо Туђман? Вечерњаци, јутарњаци, теве постаје… Најљепши дворци, прекрасни отоци… Коме ћу открити топлу воду ако напишем да ништа „наше“ није. Бескућници смо, бездомаши.

Већина нас хрватских родитеља има дјецу која живе и раде вани. Сви који смо остали видимо што се дешава. Који идиот би кренуо у рат, ма колико Тхомсон завијао и позивао и дозивао, да би од душмана спасио Санадерову, Хорватинчићеву, Јаковчићеву, Бандићеву…., имовину и све оно што су наши покварени политичари странцима продали за биједну лову и огромну провизију.

Нека ми се јави онај тко је данас или сутра спреман живот дати за Лидл, Спар, Загребачку банку или Андабакове хотеле? Нитко данас у Хрватској није за дом спреман.

Кад смо код усташтва слажем се да га треба осудити али ми је истовремено јасно да постоји јако мало светаца који би се смјели блатом набацивати на нашу прљаву прошлост. Жидови? Што радите у Гази? Амери? Што радите имигрантима и сиротињи диљем свијета? Нијемци? Њемачка је 2017. године извезла оружја у вриједности од 6,24 милијарде еура. Да би ширила мир и добро? Искупила се за злочине које је учинио Хитлер?

Хрватске нема, јебига, готово тридесет година. Зато се увијек испочетка зачудим кад нетко из „цивилизираног свијета“, Жидови, примјерице, Амери, Нијемци, нешто о нама мисле. О Гази ми причајте, господо. Што радите црнцима у Америци, очеви демокрације? Ангела, побила си пола свијета.

Није фер обрушавати се на сироте Хрвате. Они више никад неће клати, они су заклани.

 

 

Извор: rudan.info