Издвајамо Србија

ШИПТАРИ У ШОКУ, САД ИХ ШУТНУЛЕ! БОЛТОН ПОТВРДИО: Вашингтон се неће мешати у спор Београда и Приштине

Џон Болтон Фото: Јутјуб

Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон изјавио је данас да „није на САД да се мешају у спор Косова и Србије“, јавио је Ројтерс.

Болтон је то рекао на конференцији за новинаре у Кијеву, после састанка са украјинским председником Петром Порошенком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је још један, веома конкретан доказ, да САД коначно „диже руке“ од заштите албанских интереса по сваку цену и на штету Србије.

Многи су најављивали да је то договорено на последњем састанку Путина и Трампа, Шиптари су то демантовали, али од овога нема конкретнијег доказа да нису у праву…

Зато нипошто не би требало брзати са решењем за Косово и Метохију, већ оставити да се ситуација и даље развија у корист Србије, јер је очигледно да се само Шиптарима жури пошто су изгубили највећу заштиту коју су деценијама  уживали и њихов положај ће из дана у дан бити све гори.

Косовске албанске структуре су у Приштини у фебруару 2008. године једнострано прогласиле независност од Србије. Власти Србије су под притиском Брисела и због приближавања региона са Европском унијом, као и због олакшавања живота српског становништва у покрајини 2011. године биле принуђене да започну преговоре о нормализацији односа са косовским Албанцима, уз посредовање ЕУ.

Највећи закључени споразуми су Бриселски споразум о принципима нормализације односа између Београда и Приштине закључен априла 2013. године и споразум о Заједници српских општина, који су стране потписале у августу 2015. године. Последњи рок који је Брисел дао за спровођење ових споразума је 4. август, који Приштина није испоштовала, што је довело до повећаних тензија на Косову.

 

 

Извор: Srbin.info/rs.sputniknews.com