Издвајамо Србија

ШИПТАРИ У ШОКУ, САД ИХ ШУТНУЛЕ! БОЛТОН ПОТВРДИО: Вашингтон се неће мешати у спор Београда и Приштине

Џон Болтон Фото: Јутјуб

Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон изјавио је данас да „није на САД да се мешају у спор Косова и Србије“, јавио је Ројтерс.

Болтон је то рекао на конференцији за новинаре у Кијеву, после састанка са украјинским председником Петром Порошенком.

Ово је још један, веома конкретан доказ, да САД коначно „диже руке“ од заштите албанских интереса по сваку цену и на штету Србије.

Многи су најављивали да је то договорено на последњем састанку Путина и Трампа, Шиптари су то демантовали, али од овога нема конкретнијег доказа да нису у праву…

Зато нипошто не би требало брзати са решењем за Косово и Метохију, већ оставити да се ситуација и даље развија у корист Србије, јер је очигледно да се само Шиптарима жури пошто су изгубили највећу заштиту коју су деценијама  уживали и њихов положај ће из дана у дан бити све гори.

Косовске албанске структуре су у Приштини у фебруару 2008. године једнострано прогласиле независност од Србије. Власти Србије су под притиском Брисела и због приближавања региона са Европском унијом, као и због олакшавања живота српског становништва у покрајини 2011. године биле принуђене да започну преговоре о нормализацији односа са косовским Албанцима, уз посредовање ЕУ.

Највећи закључени споразуми су Бриселски споразум о принципима нормализације односа између Београда и Приштине закључен априла 2013. године и споразум о Заједници српских општина, који су стране потписале у августу 2015. године. Последњи рок који је Брисел дао за спровођење ових споразума је 4. август, који Приштина није испоштовала, што је довело до повећаних тензија на Косову.

 

 

Извор: Srbin.info/rs.sputniknews.com

Loading...
loading...
Loading...