Издвајамо Регион

СКАНДАЛОЗНО! Хрвати забранили концерт Бајаги, јер је СРБИН

Наиме, како се наводи, Бајага је требало да наступи на овогодишњим “Данима пива” у Карловцу, али уместо њега госте ће забављати “Хладно пиво”.

Менаџер Гане Пецикоза демантовао је да је познати београдски бенд уопште требало да наступи, иако на почетној онлајн страници “Дана пива” и даље стоји видео снимак објављен на “Јутјубу” априла ове године у којем је Бајага представљен као део програма.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Нико није могао да откаже нешто што није ни заказано. Били смо у преговорима око наступа ‘Бајаге и Инструктора’ у Карловцу, међутим, они су се одлучили за другу солуцију. Ниједан уговор нико није потписао са организаторима, тако да је немогуће да откажемо нешто за шта нисмо били ангажовани. Апсолутно је право сваког организатора да доведе музичаре које он жели. Нама је важно да сутра имамо велики концерт у Пули, који, ето, никакви бранитељи нису пробали да спрече”, рекао је за Тањуг Пецикоза.

Радио Мрежница, како пише хрватски Индеx, неслужбено наводи како се замена догодила због притиска дела “бранитељских удруга” и бранитеља који су изразили негодовање могућношћу да Бајага овде гостује. Бајагин наступ је тако, како се прича, отказан у практичко последњем тренутку, а концесионару је наводно “суптилно предложена измена извођача”.

Представник Петар Банић каже да “нема коментара”. Одговори од Града још се чекају.

Иначе, Бајага је у Карловцу наступао већ два пута, оба пута током 2011. године.

 

Извор: Курир