Издвајамо Православље

СРБИ СЕ ДИВЕ БОГОРОДИЧИНОМ ЧУДУ У КЕФАЛОНИЈИ: 2.000 Људи је чекало у реду да помази отровне змије (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин Милица Куч

Велико интересовање код људи изазвао је наш текст о змијама које се сваке године, на празник Успења Пресвете Богородице, појављују у цркви у Кефалонији , а за које мештани верују да су благослов од Богородице. Туристи из Србије ову цркву су обишли јуче и змије су се заиста појавиле!

Наиме, наша саговорница из првог текста, Милица Куч, по први пут је скупила храброст и отишла у ову цркву јуче, иако на Кефалонији живи годинама. Велики број туриста дошао је да види „Богородичино чудо“, а чудо се заиста и појавило. Иако није било великих змија, малене змије су, као и сваке године, допузале у цркву, а посетиоци су их са неповерењем посматрали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Змије су биле затворене, због безбедности, јер може неко да их нагази, било је преко 2.000 посетилаца. Тек по завршетку литургије свештеници су их узели и ишли кроз масу. Свако ко је хтео да их додирне или стави руку на главу, могао је, јер се то сматра благословом – написала је Милица на страници „Ливе фром Грееце“.

На сликама се може видети велики број туриста који посматрају затворене змије, окупљени око њих. Како је Милица написала, ове године их је било само три, али то није спречило многе да их сликају телефоном и да чекају свој ред да их дотакну. Многи верници нису успели да уђу у цркву, па су стајали испред.

У коментарима су се јављали људи који су такође посетили овај догађај.

„Посетила сам цркву, и предиван је осећај бити тамо. Пробуди мир и спкој у теби. Заиста предивно“ , написала је једна девојка из Србије.

Са друге стране имало је оних који овај догађај сматрају „секташким и злим чином“, јер су, како они кажу „змије у Библији представљене као ђаволи“.

На верски празник у Грчкој Срби додирују Богородичине змије:

 

Извор: M.Antonijević/ [email protected]