Издвајамо Србија

СРБИЈА ПОСТАЈЕ ВОЈНА СИЛА: Ево какво оружје Кина нуди Србији..

Беспилотне летелице, борбена возила и ракетни системи само су део арсенала који је у Пекингу представљен српској војној делегацији, пише “Политика”…

Војну Делегацију Србије, која је прошлог месеца боравила у Кини, предводио је министар одбране Александар Вулин.

Loading...

У седишту компаније “Норинко”, која производи оружје за копнену војску, понуда је представљена у неколико тематских целина.

У првој сали су оклопна возила – од патролних, преко великих транспортних точкаша, до тенка МНТ-2000, наоружаног моћним топом калибра 125 мм. Међу средствима, у категорији оних које нема Војска Србије, издваја се ловац на тенкове ЦТ, оклопно возило точкаша опремљен топом калибра 105 мм.

У сали са стрељачким наоружањем има свега – од пиштоља, преко аутоматских пушака, до тешких митраљеза, и то у руским и НАТО калибрима, као и “снајперских” бацача граната.

Једна тематска целина посвећена је системима ПВО, а у дворани посвећеној артиљерији изложене су хаубице, сличне нашим “Норама” и вишецевни бацачи ракета, међу којима и АР-3, који се може опремити двема врстама ракета земља-земља, домета до 130 км или 280 км.

У компанији ЦПМИЕЦ у Пекингу, гостима из Србиије приказани су противваздухопловни системи средњег и малог домета “ФМ-3000” и “ФК-3”.

Командна возила, радари и лансери постављени су у ограђеном комплексу зграда.

Делегацији из Србије приказано је, између осталог, више модела беспилотних летелица, укључујући и оне опремљене вођеним бомбама и ракетама за напад на циљеве на земљи, наводи “Политика”.

 

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...