loading...
Издвајамо Србија

СРПСКА ВОЈСКА СВЕ ЈАЧА: Сутра нам стижу МИГОВИ из Русије

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра на аеродрому Батајници пријему два МиГ-а 29, које је Србија набавила од Руске Федерације, а који су ремонтовани и модернизовани и у потпуности припремљени за лет.

Фото: Јутјуб

Ремонт та два авиона обављен је у Србији.

Вучић је у обраћању новинарима после показне вежбе гађања из стрељачког наоружања у Никинцима, крајем јула, најавио да ће пре краја године у употреби у Војсци Србије бити најмање осам или девет авиона МиГ 29, преноси Танјуг. Српски председник је додао да ће први пут у употреби бити осам или девет борбених авиона четири плус генерације.

Он је тада најавио и да ће Србија набавити девет нових „Ербасових“ хеликоптера Х145М, али и још три Ми-17 и четири Ми-35 борбена хеликоптера.

Шест „мигова“ 29, које је званични Београд набавио у оквиру војно-техничке сарадње са Руском Федерацијом, стигло је у Србију у октобру прошле године.

Вучић је по доласку тих авиона рекао да ће Србија имати озбиљну ескадрилу, убедљиво најснажнију у региону, као и да са тим авионима решава проблем за наредних 20 година.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com