Издвајамо Србија

СТРАВИЧАН УДЕС У ИРИГУ! ЖАНДАРМ УДАРИО ДЕВОЈЧИЦУ НА ПЕШАЧКОМ ПРЕЛАЗУ: Од силине ударца летела 15 метара!

Pixabay.com

Ирижанка С. С. (11) за длаку је избегла смрт када ју је на пешачком прелазу у том месту прегазио Ј. К. (36), припадник Жандармерије из Руме. Њен брат Илија С. (23) каже да је девојчица задобила тешке повреде.

– Посекотине на телу су саниране, а прошле недеље је урађена и операција ноге зато што јој је сломљена бутна кост. Лекари су нам рекли да ће предострожности ради остати још једно време у болници да би пратили њен опоравак и да би научила да користи штаке. Првих недељу дана је било критично и сви смо се плашили зато што је била ћутљива и нерасположена, али се сада хвала богу опоравља – прича нам потресено Илија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје да је цела његова породица, мајка, отац, брат (16) и сестра (15), претрпела страшну психичку трауму, те да се надају брзом опоравку сестрице.

– Како су нам рекли лекари, сестри сада следују терапије и рехабилитација зато што има прелом и повреде мишића и ткива око костију, а опоравак ће трајати од шест месеци до годину дана. Због тога неће моћи у септембру ни у школу да крене. Бојимо се и психичких траума, па ће по савету лекара након изласка из болнице морати да посети и психијатра. Но, надам се да ћемо и то пребродити и да ће она изаћи као победник из ове ситуације и да неће имати никаквих последица. Ми се лагано опорављамо од шока, а надам се да ће ускоро и она бити са нама здрава и весела као што је и била – каже забринути брат Илија.

Он се присећа да се његова сестрица кобне вечери око 20.30 часова враћала са рођендана од једне другарице и да је намеравала да пређе магистрални пут М21 код Римокатоличке цркве недалеко од своје куће.

– Кренула је да пређе пут на пешачком прелазу након што се један возач аутомобила зауставио да је пропусти. Ј. К. који се кретао у истом смеру је тада почео да обилази заустављени аутомобил испред пешачког прелаза и није видео моју сестру, те ју је у пуној брзини покосио, а она је од силине ударца одлетела петнаестак метара даље у канал поред пута – препричава нам овај страшан догађај брат повређене девојчице.

Истиче и да је то веома опасна раскрсница где је пре неколико година већ погинуло једно дете, па су због тога надлежни на том месту поставили лежећег полицајца, знаке упозорења да ту прелазе деца, знак за ограничење брзине на 40 км/х, а исцртана је и пуна линија на коловозу као знак забране претицања.

Против жандарма кривична пријава и дисциплинске мере.

У полицији су потврђени наводи Илије С. о томе како се десио овај инцидент.

– По налогу Основног јавног тужилаштва у Руми полиција ће поднети кривичну пријаву против припадника Жандармерије Ј. К. (36) због сумње да је починио тешко кривично дело против безбедности јавног саобраћаја. Сумња се да је он ван службе аутомобилом налетео на С. С. (11) која је прелазила улицу на пешачком прелазу – кажу у полицији, а како се незванично сазнаје, против Ј. К. ће у Жандармерији бити покренут дисциплински поступак.

 

Извор: Курир.рс/Блиц