Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! МЕРКЕЛОВА САОПШТИЛА ДЕТАЉЕ РАЗГОВОРА СА ТРАМПОМ: Ево шта су причали о Косову

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је у Берлину да је са америчким председником Доналдом Тампом разговарала о дијалогу Београда и Приштине и решењу питања Косова, те да су том приликом констатовали да подржавају све разговоре који воде ка циљу — решењу тог питања.

Фото: Јутјуб

„Али говоримо да је наравно територијална целовитост каква је сада створена једна вредност и ја сам то исто рекла када су овде били председници Владе БиХ и Владе Црне Горе, а то је да морамо бити опрезни да потези на једној територији не доведу до потеза на другим територијама“, рекла је Меркелова, пренела је регионална Н1 ТВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је пренео хрватски портал, Меркелова је на заједничкој конференцији за новинаре са хрватским премијером Андрејем Пленковићем рекла да подржава све договоре Београда и Приштине који ће довести до решења проблема, али да треба имати у виду да се не створе нови проблеми и да се поштује територијална целовитост.

„Вечерњи лист“ пише да је Меркелова коментарисала телефонски разговор с Трампом, рекавши да подржавају све разговоре који воде решењу питања Косова.

„Морамо бити опрезни да одређене мере на једној територији не доведу до мера на другим територијама“, казала је Меркелова, пренео је „Вечерњи“.
Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Пленковић је рекао да је Хрватска изразито опрезна и да неће стати у ред да би заговарала промену граница између Србије и Косова.

Хрватска чврсто стоји иза налаза Бадинтерове комисије да су, како је рекао, републичке границе постале државне и да се то мора поштовати када се решавају проблеми на Балкану, јер би се у супротном могла отворити Пандорина кутија.

Међутим, према Бадинтеровој комисији Косово је било у оквиру граница Републике Србије.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com