Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! РУСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ УПОЗОРАВАЈУ: ИСИС спрема напад на Србију!

Терористи ИСИС имају најмање 46 активних ћелија у Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији.

Из тих ћелија џихадисти сваког тренутка могу да нападну Републику Српску и централни део Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово су драматични подаци руских обавештајних служби, који су недавно достављени нашим државним органима.

Према тим информацијама на територији БиХ и Косова и Метохије налазе се на стотине „терориста спавача“ који увелико спремају нападе на Србе. Циљ исламиста је да направе „балкански калифат“, односно исламску државу на Балкану?!

Према речима добро обавештених извора, терористи долазе у БиХ и на Косово као миганти и јако их је тешко открити.

– Оперативна сазнања руских служби кажу да у БиХ и на Косову у овом тренутку постоји 46 активних ћелија спремних да у сваком тренутку нападну. Њихови први циљеви су РС и Србија… – преноси извор.

Стручњак за тероризам Џевад Галијашевић, коментаришући ове наводе, оцењује да изрежирана мигрантска криза представља механизам обнављања терористичких потенцијала на Балкану.

Џевад Галијашевић (фото: ЈуТЈуб)

– Овај усмеравани процес служи за нову масовну мобилизацију терориста и обезбеђује им смештај под азилантским статусом. Терористи имају ратно искуство стечено на Блиском истоку, фанатизам и верски радикализам. Зато мигранти не представљају хуманитарно питање, него велики безбедносни проблем. Они су нови инструмент западних сила припремљен против српских и руских интереса на Балкану – објашњава Галијашевић.

Безбедносни стручњак Милан Петрић каже да није никаква тајна да постоје исламски центри који регрутују младе и незреле особе, па их транспортују на ратишта.

– Ти центри су наводно едукативног карактера. Међутим, чим људе шаљу у ратове, види се да су они обучавани да гину. Људе су транспортовали у Сирију и остале државе у којима је углавном ИСИС имао упоришта. Њихов задатак је био само да погину и ништа више. Они који нису погинули сада се враћају у Европу, па и у БиХ и у Србију, односно на Косово – закључује Петрић.

 

 

Извор: Информер