Издвајамо Србија

УГЉАНИН ИМАМ СКАНДАЛОЗАН ЗАХТЕВ: Уместо „Стефана Немање“ хоће „Кулина бана“, а уместо „Вука Караџића“ тражи „Мухамеда Хеваија Ускуфија“

У саопштењу се наводи да БНВ предлаже промене имена четири основне школе у Новом Пазару

Бошњачко национално веће (БНВ), на чијем је челу Сулејман Угљанин, упутило је данас дописе управама осам основних школа у Новом Пазару, Тутину и Пријепољу са предлозима да промене имена школа.

У саопштењу се наводи да БНВ предлаже промене имена четири основне школе у Новом Пазару. ОШ „Вук Караџић“ да промени име у ОШ „Мухамед Хеваи Ускуфи“, ОШ „Стефан Немања“ да се убуће зове ОШ „Кулин бан“, ОШ „Јован Јовановић Змај“ да буде ОШ „Ахмед Али Гурби“, док би се ОШ „Десанка Максимовић“ назвала ОШ „Муса Ћазим Ћатић“.

Према БНВ, и две школе у Тутину трба да промене имена и то ОШ „Алекса Ðилас Бећо“ у ОШ „Ферхад-бег Драга“, док би ОШ „Алекса Шантић“ промени назив у „Кадија Глухавички“.

Предлог је и да две школе у Пријепољу добију нова имена и то ОШ „Владимир Перић Валтер“ у ОШ „Мурат еф. Шећерагић“, док би ОШ „Светозар Марковић“ убудуће носила име „Др Рифат Рамовић“.

У саопштењу Бошњачког националног већа се наводи да су те школе проглашене за установе од посебног значаја за образовање бошњачке заједнице у Србији.

Кажу да су руководства тих школа дужна да донесу одлуке о промени назива школа и пре почетка школске 2018/19 године упуте захтев Министарству просвете, науке и технолошког развоја како би добили сагласност на те одлуке.

Извор: Телеграф.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2018.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031