Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Имамо кретене у опозицији! Што ми не изађемо на протесте као Румуни? Е, ево вам сад…

У последњих 30 година направили смо много катастрофалних грешака и плаћа се цена, али не желим да кукамо и плачемо над судбином, желим живот, мир и будућност.
То је поручио председник Србије Александар Вучић.

“Та борба траје траје вековима. Ми смо у последњих 30 година направили много катастрофалних грешака. Је л’ мислите да се за то не плаћа цена? Али, ми у Топличком округу имамо мање Срба него Албанаца у Подујеву, а то су четири општине”, рекао је Вучић новинарима после обиласка Војно-техничког института.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све иде против нас, али Срби нису никад волели да гледају у будућност и анализирају и како да нешто поправе, рекао је он.

“Највише волимо да плачемо над својом судбином. Волимо изговоре, да увек неко други буде крив. Што ми ми не изађемо на протест као Румуни, код Ердогана пада лира. А код Вучића не пада динар већ годинама. Код нас кад држава није крива за нешто, ви сте пропали. Држава мора да буде крива за све, морамо да будемо губитници”, рекао је Вучић.

У том контексту упитао је колико песама имамо у којима се славе наши успеси – можда једну, две.

“Ја хоћу живот, мир, будућност, нећу да плачемо. А, не, не Вучићу, ти хоћеш да нас одвојиш од заветне политике – е, ево вам сад, сада ћемо сви да плачемо. Добили сте разграничење како су други одлучили у време ваше власти, ништа нисте урадили по том питању. Ја сам се мучио и борио да нешто променим – могу-могу, не могу, није проблем. Па једног дана објасните Србима на КиМ зашто сте водили такву полтиику и зашто не живе у Србији”, поручио је Вучић опозицији.

Како је додао, он ће на власти бити још једно три године, а о овоме ће се причати још 30 година.

Проблем је када неки говоре о КИМ, а ништа не знају, ама баш ништа…а морају да знају једну ствар: наши људи неће да живе у Кикинди, Пожаревцу, Врању ….сви иду у Београд, Нови Сад, или бели свет. А, ко од вас хоће да иде у Ђаковицу, осим што хоћете да ми држите придике …Је л’ има икога од вас? Нема никог – рекао је председник Србије Александар Вучић говорећи о ставовима опозиције о Косову и Метохији.

“А, то је вековна српска земља, коју ћемо да чувамо још 5. 000 година, а нема ниједног Србина који хоце тамо да оде”, приметио је иронично.

Како каже, опозиција је довела земљу до тога да је могуће и да неко позива да се забрани улазак председнику Репрублике Српске “у његову Србију”.

“Имате кретене на опозиционој сцени, то је горе од кретена, који траже да се забрани улазак Додику да буде ухапшен. Да ли сте ви нормални, на којој планети живите”, упитао је он.

Како је додао, траже да се забрани Додику улазак, јер им је рекао истину у очи.

“А при томе вам није рекао да сте ви томе допринели”, рекао је Вучић.

 

Извор: Тањуг