Издвајамо Србија

ВУЧИЋ КРЕЋЕ У ОФАНЗИВУ: Путин, Трамп, Макрон…

Београд — Дијалог Београда и Приштине наставља се за мање од месец дана у Бриселу, а како сазнаје „Блиц“ државни врх Србије у септембру креће и дипломатску офанзиву.

Према писањуу тог листа, који се позива на изворе из врха власти, најпре у Београд долази други човек Индије- потпредседник те земље Венкејах Најду. Након тога, наводи „Блиц“, требало би да дође до сусрета председника Србије Александра Вучића и првог човека Русије Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тај сусрет је већ договорен, само се још не зна да ли ће се двојица председника састати у Москви или Владивостоку“, наводи саговорник „Блица“.

Вучић би требало да отпутује у Русију на консултације са Путином пред заседање Генералне скупштине УН које је планорано од 24. до 28. септембра, где ће председник Србије говорити на једној од седница.

Са америчким председником Вучић ће се видети на званичном делу седнице Генералне скупштине УН, а очекује се да у Њујорку разговара с више људи из Трампове администрације.

Пре тих „светских“ разговора, планирано је да Вучић још једном посети Косово и тамо разговара са Србима, а већ је познато и да иде на економски форум у Кини.

Такође, Србију би до краја године требало да посети француски председник Емануел Макрон, а његова администрација већ тражи термин. Као највероватнији датум посете Макрона помиње се да би он у нашој земљи могао да борави између 3. и 5. децембра.

 

Извор: Блиц