Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Мењали су границе пре 12 и 10 година, а сада им смета да Срби нешто добију

Алпбах — Борим се да за Србе и Србију изборим значајно више од оног што је сада ништа, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је објаснио да се и они који говоре против разграничења и не знајући залажу управо за разграничење, али, за разлику од њега, такво у којем Срби не добијају – ништа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они који говоре против идеје о разграничењу не знају шта значи тај појам, а и политички не разумеју да се залажу за разграничење већ дуго година, али оно које је лоше и негативно за Србе, који би остали да не добију ништа“, рекао је Вучић новинарима пред почетак Политичких разговора у оквиру Европског форума у Алпбаху.

„Фатмир Љимај је рекао да неће бити никакве промене граница, што говоре и многи други, не разумевајући да, када то говоре Албанци, они кажу да је Косово независно и да Сбрија тамо нема ништа. Када неки говоре у региону против идеје разграничења, на страну што појма немају, ништа не знају о етимлошком значењу тог термина, већ ни политички не разумеју да се залажу за разграничење већ дуго, али такво које је лоше и негативно за Србе, да немају ништа“, објаснио је Вучић.

Он је рекао да тако говоре не само Љимај и Харадинај, већ и многи западни политичари, за које је Косово независно и за које је то све – завршено.

“Борим се и да за Србе и Србију изборим значајно више што је ништа. То некима смета“, рекао је и додао да очекује и вечерас, на главном форуму, нападе из такозваног цивилног сектора, јер се неки из западног света крију јер не желе да се директно експонирају, већ то препуштају младима, који ће говорити како ми тиме рушимо европски поредак, као да они то већ нису урадили.

„Мењали су границе пре 12 и 10 година, а сада им смета да Срби нешто добију. Срби ваљда не треба ништа да добију, треба их понизити до краја“, казао је и додао да не зна колико мала и понижена Србија треба да буде да буду сви задовољни.

Вучић је нагласио да ће се борити против тога свм снагом. Указао је да није било реакције из Србије на то што је доведен инвеститор од 900 милиона евра, а брујала је цела Европа о томе.

У Србији, како је констатовао, ћуте, јер им је тешко да разумеју да је то успело јер је на томе радио он, што су рекли кинески амбасадор и власници великог кинеског конрецна.

„Када говоримо о расту, није само у региону већ Европи, када говориомо о инвестицијама убедљиво су веће од свих осталих на Западном Балкану заједно. Имамо убедљиво више од свих у региону заједно са Хрватском. Када све то имате у виду поставља се питање да сте нешто успели….“, приметио је.

„У цео процес смо ушли озбиљно, полако мењали позицију Србије да би нешто променили што је било ‘закуцано’ потпуним рушењем и понижавањем Србије и истеривање Србије са сваког педаља КиМ. Сада се боримо да сачувамо оно што је могуће, колико и како је могуће“, рекао је он.

Вучић је истакао да они који говоре како је Качаник „центар Србије“, говоре исто као и Љимај, иако никада нису тамо били и нема Срба у Качанику.

„Они знају да их то не занима, али једино што их заима је како да себи омогуће политички простор да наставе оно што су радили у претходном периоду да поставе границе измедју Срба и Срба, и да пљачкају“; рекао је он.

 

Извор: Тањуг