Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Меркелова нам није непријатељ, спасла нас је сукоба са Хрватском

Ангела Меркел и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Београд — Председник Србије Александар Вучић рекао је да не сматра немачку канцеларку Ангелу Меркел непријатељем.

Како је рекао, Србија има мало савезника у међународној заједници, а Ангелу Меркел сматра “искреним пријатељем“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Њу доживљавамо искреним пријатељем. Она нас је спасила сукоба са Хрватима, до ког је могло да дође због кризе са мигрантима кад су Мађари подигли зид“, рекао је он за РТС.

На питање какав му је став после изјаве канцеларке Ангеле Меркел да нема промене граница он је рекао да су нас и Немачка и САД „разграничили“ оног часа када су 2008. године принали независност Косова.

“Зато кад кажу да су против разграничења то значи да су против промене граница које су успоставили на нашу штету” рекао је Вучић и додао да га многи нападају , поготову ну Србији, управо зато јер не прихвата такве границе.

Он је истакао да нам Меркел није противник и да не треба да заборавимо шта је учинила за Србију у време мигрантске кризе те колико су и немачке инвестиције дорпинеле томе да имамо раст од 4,4 одсто.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да неће да говори о конкретним решењима за Косово и Метохију, јер их још увек нема. Он је додао да Србија има три основна циља – очување мира, заштиту државних интереса и територије и заштиту права српског народа.

 

Извор: Б92/Тањуг/РТС