Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Морамо поделити Косово са Албанцима! Неће бити референдума – Јеремић лаже

“Ја се залажем и то је моја политика, за раграничење са Албанцима. То да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада, то је увек извор потенцијалних сукоба”, рекао је Вучић новинарима у Шиду.

Он је додао да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је објаснио и да ће споразум Београда и Приштине бити свеобухватан пакет који није упрошћен и једноставан као што неки замишљају.

Неће бити референдума 4. новембра

Вучић је негирао наводе лидера Народне странке Вука Јеремића да планира да за 4. новембар распише референдум о Косову заједно са ванредним парламентарним изборима.

“Молим Вас запамтите. Рекао је 4. новембар. Референдум о чему? Избори, којим поводом? Што се њему хоће или се тада враћа из Њујорка и Ирске. Или стижу опет паре из неке амбасаде.То је све јавио неко – ЦИА, БИА, МИА. Све те глупости слушате сваки дан од тих несрећника који не знају шта ће са собом”, казао је Вучић.

Он је осудио Јеремићев твит у којем се наводи да је премијерка Србије Ана Брнабић “креатура која се стицајем ванредно несрећних околности нашла на челу Владе Републике Србије”.

 

Извор: Б92