Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Своју државу оптужујете да је злочиначка?!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је протеклих дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због којег је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева и дезинформација.

„И сад би требало да будемо срећни? Требало би да будемо срећи да се нешто догодило — формирање ЗСО, а не зато што нас данас нису побили“, приметио је председник, преноси Танјуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је, у разговору са новинарима после разговора са патријархом Иринејом, а након седнице Савета за националну безбедност, указао да је претходних дана забележено агентурно деловање из разних центара моћи, у смисли како се нешто страшно „кува“, како „страшни злочинци из Београда са нешто мало мањим злочинцима у Приштини нешто спремају“.

„Тај ко то каже мора бити не само злонамеран, него тежак болесник“, сматра Вучић.

Подсетио је да Србија води политику мира и да је успела у томе да се сачува сваки живот.

„А онда нас вас оптужују да се договарате са Приштином да убијате Србе како бисте остварили своје политичке циљеве. Своју земљу оптужујете да је злочиначка и да ће да убија своје људе. Где се то десило — никада и нигде“, приметио је.

Али, каже, било је важно да се изађе са свим тим, како Срби, посебно Срби са КиМ, ништа не би могли да тарже, додао је он.

„Зато сам их молио да не предузимају ништа, да издрже још неколико дана да се види шта та мрежа ради“, рекао је Вучић.

А поводом оптужби политичких противника, рекао је:

„Шта је то држава Србија организовала, шта је то лоше урадила, шта су Срби лоше урадили? Осим што бисмо ми желели да не буду сви Косовари него и Срби и да, колико је то могуће, припадају српској држави. И у томе је мој грех и грех српске државе. Зато нам те придике држе они коју своју државност променили у косоварску“, закључио је он.

У досовском систему, и неким другим организацијама, не само полилтичким, све време су дефакто штитили пуну „косовску независност“, каже Вучић.

„Све време је штићена независност и суверенитет територије ’Републике Косово‘. Не Републике Србије, него Републике Косово“, прецизирао је.

Како је рекао, довољно је да се прочита само шта су све причали и радили и додао да не мора више ништа о томе ни да каже, а да грађани све то јасно виде и разумеју а и они који нису — тек ће да разумеју.

„А да штитим пуну независност Републике Косово — нећу да учествујем у томе, а они нека наставе то да раде“, рекао је Вучић.

Он је, на питање да се тврди да је на Косову мултикултуралност упитао да ли је то мултикиултуралност када српске политичаре хвале који су им дали пресуду МСП да је косовска независност легитимна.

 

Извор: rs.sputniknews.com