Србија

ВУЛИН: Време је да се разграничимо! Први пут у модерној историји Србије, Вучић се изборио да имамо право на свој став!

Министар одбране Александар Вулин истакао је да ће Албанци бити у тактичкој предности све док не дође до разграничења и подвукао да се председник Србије Александар Вучић изборио за то да ми имамо право на свој интерес и на свој став

Истакао је да сви традиционални непријатељи Србије и те како препознају шта је добро за Србију, и наравно да ће бити против тога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да ли је добро да Србија коначно реши свој проблем, да се посвети самој себи и да настави да јача? Наравно да то за њих није добро и наравно да се неће обрадовати у окружењу. Да ли мислите да то може да буде нека велика срећа за Хрватску која себе доживљава као регионалног лидера да то више не буде? Да ли мислите да ће бити нека велика срећа за Хрватску када буде видела да је Србија јасна, да зна колико се протеже њена власт, да нема више непрекидних уцена и проблема? – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, један од главних разлога зашто је за разграничење чињеница да, докле год се то не деси Албанци ће имати тактичку предност да одређују када ће се изазивати сукоби и нестабилност, кад год да то њима одговара.

– И ми ћемо увек морати да реагујемо, ми којима није ни до рата ни до сукоба, увек ћемо морати да будемо ту и да сву своју политику фокусирамо искључиво на то да одговоримо албанској политици, уместо да ми заузмемо, као што је председник Вучић заузео, активан став и кренуо напред – рекао је министар Вулин.

Он је указао да се сад цео свет опредељује према Александру Вучићу и према Србији.

– Србија се више не опредељује према ономе што други говоре што други траже или желе, већ коначно први пут у модерној историји Србије Вучић се изборио за то да ми имамо право на свој интерес, на свој став и да неко мора да се изјасни о нашем ствау – позитивно или негативно – навео је министар одбране.

Како је додао, до сада смо добијали папир на коме пише шта има да се испуни, шта има да се уради и онда неке власти су то испуњавале – неке лакше, неке теже, али су све испуњавале.

– Сада први пут имате папир који смо ми написали, први пут се ми појавимо са захтевом, са идејом и кажемо Србија има своје интересе и нећете добити све а да не да те ништа! Не може! – подвукао је Вулин и додао:

– Где год је претежан утицај велике Албаније, као што је у Македонији, као што је у Црној Гори, добрим делом у Хрватској прави се коалиција против Србије. Време је да се разграничимо против велике Албаније, да кажемо доста, до овде сте стигли! – истакао је Вулин и додао да Хрвати себе сматрају лидерима и нас посматрају као тржиште на које ће пласирати своју робу.

Вулин истиче да није Хрватска тако велика и моћна земља да би јој продали читаво наше тржиште.

– л да ли смо јој читаво наше тржиште. Србија је за њу била само тржиште за њихове трговинске ланце, купују најбоља наша предузећа у то време, зарађују новац овде, нико не сме да се супротстави одлучују о свему овде. На тај начин се купује политички утицај. Е сад више не може! Вучићева Србија није Србија која прихвата папире на којима само пише када ће нешто да спроведете. Ово је Србија која има свој став има свој интерес и хоће да се бори за свој став, хоће да се бори за своје интересе – рекао је Вулин и додао:

– Морамо се већ једном разграничити. Они који су у Србији против тога нека поштено кажу – ми смо за целовито независно Косово које не може да се дели, које ће контролистати Приштина и Тачи – навео је Вулин.

Он је подсетио да је у време када је проглашена незвисност Косова, када је почињен погром, спаљене српске светиње Београд морао да уради све да спаси Србе и јужно и северно од Ибра, а није урадио ништа.

– Два дана је трајало дивљање, горело је Косово. Веровали или не ми од тог дивљања имамо снимљено само десеатак минута, нисмо смели да сликамо, а камо ли да се боримо – сматра Вулин.

Према његовим речима, сви знају да ова Србија, Србија коју Вучић води, не би ћутала и гледала како јој гори земља и како јој се протерује народ и зато се са нама другачије разговара зато што се зна и да смо прагматични да смо реални и да разумемо свет око себе, али да ће он бранити свој народ свој народ.

Вулин је људима из опозиције који сматрају да целовито независно Косово треба да опстане, поручио да могу да оду у понедељак на велике демонстрације у Приштини оних који су такође за целовито и независно и суверено Косово, па могу да им се придруже.

– Да нема финансирања Владе Републике Србије, да немате енергије која се улаже у Косову и Метохији ниједан Србин не би могао да живи на Косову и Метохији. Не би могло да се живи да није Владе Србије и онога што грађани Србије издвајају за живот на Косову и Метохији. То ћемо наставити да радимо – нагласио је Вулин и поновио да је за нас војска Косова неприхватљива.

– Када слушате Харадинаја који сваки други дан прети ратом. Па јел треба неки већи доказ што не сме да буде војске. Шта би урадио да има организовану војну формацију? Таква држава не сме да има војску – истакао је Вулин.

 

Извор: Pink.rs/Informer.rs