Издвајамо Спорт

ЗЛАТНА САНДРА УНИШТИЛА ПОЛИТИЧАРЕ: Нису сви Перковићи Томпсон! Навијам свим срцем за Ивану, волимо се и држимо заједно

Фото: Инстаграм принтскрин

Златна није само медаља, већ и речи ове девојке

Хрватска атлетичарка Сандра Перковић исписала је историју атлетике петим узастопним златом у бацању диска, а пре тога имала је лепу изјаву која је вратила наду у нормалније односе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србији и Хрватској често се подозриво или негативно гледа када спортисти из ове две земље навијају једни на друге, на шта је реаговала Перковићева, која се иначе дружи са нашом Иваном Шпановић.

– Мислим, какав ужас, Срби навијају за Хрвате и обрнуто. Ма одлично ако се то није некоме свидело. Обе државе су ту где јесу зато што се неким политичарима нешто није свидело. Спорт не познаје границе, зато је нормално да навијамо за Нолета, он за “ватрене”, ми за вашу Ивану, Милицу, ви за наше “баракуде”, ми за ваше “делфине” – рекла је Перковићева за „Вечерње новости“, пославши још једну поруку.

– Вулгарна ћу можда бити, али није битно да ли је црно, бело, жуто, мушко, женско. Ми смо спортисти, сви се боримо једним, спортским срцем и сви смо изнутра од крви и меса. Ми не долазимо из богатих земаља, много тежи пут нам је био свима и зато се држимо заједно. Волимо се, па шта?

Иначе, Ивана и Сандра су своје пријатељство посебно продубиле на Олимпијским играма где су навијале једна за другу свим срцем.

– Навијаћу за њу као увек, не видим никакав разлог зашто не бих. Моје срце је велико кад она побеђује, као што је и њено када то чиним ја – рекла је Перковић.

Одмах после тадашњег експресног пласмана у финале, Ивана је узвратила подршку.

– Ми смо вишегодишњи пријатељи, на сваком такмичењу проводимо време заједно. Колико она навија за мене, толико и ја за њу и пресрећна сам због њене медаље.

 

Извор: Телеграф.рс