Издвајамо Србија

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Замислите како се једу у региону када ово виде

Фото: Јутјуб

Београд — Србија је најпривлачнија дестинација за стране инвестиције у региону, а привукла је укупно 56 одсто свих инвестиција у Западни Балкан.

То је истакао председник Србије Александар Вучић, после састанка са руководствима пет округа на југу и југоистоку Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, одговарајући на питања новинара о критикама на рачун државних субвенција страним инвеститорима, рекао да то треба питати 260 младих људи данас у Цумтобелу, који су посао добили захваљујући и субвенцијама.

„А, да бисте разумели, дајемо субвенције и имамо суфицит у буџету, смањујемо јавни дуг, а за то смо заслужили не само честитке, него много више од тога“, рекао је Вуцић и додао да то критикују они који нису ни могли да дају субвенције, јер је у њихово време држава била пред банкротом.

Како је рекао, запошљавањем побеђујемо конкуренцију у региону, јер, има оних, као што су Бугарска и Македонија, које имају нижа примања него у Србији и упитао – што би онда неко од инвеститора долазио код нас ако се хоће рећи да је разлог јефтина радна снага.

Међутим, објаснио је, инвеститори гледају и друге ствари, монетарну сигурност, макроекономску и фискалну ситуацију, добар економски амбијент, стабилност динара, издавање грађевинских дозвола на време, чиме све побеђујемо конкуренцију.

„Волели не волели, мрзели не мрзели, то је за честитање и можете да мислите како се једу у региону када погледају колико Србија има инвеститора“ додао је.

Вуцић је рекао да буквално немамо конкуренцију у региону и да се сада такмичимо са Пољском, Словачком, Румунијом. . .

Он је указао и на завршетак пуитева ка граници са Бугарском, ка Скопљу и Солуну, изградњу пута Ниш – Плочник, па даље ка Пристсини и Драчууу.

Додао је да тиме Ниш постаје центар у који ће, најавио је, покушати и да доведе велике скупове и догађања, као што се нада да ће бити и један велики економски скуп, уз помоћ Клауса Шваба, „оца Давоса“.

„Мислим да смо на добром путу“, закључио је председник Вучић.

 

 

Извор: Тањуг