Свет Србија

Американци хоће да направе ХАОС на Балкану: Клинтонови опет НАПАДАЈУ Србију!

Фото: Јутјуб

Кори Левандовски, бивши шеф кампање америчког председника Доналда Трампа, тврди да Хилари Клинтон води прљаву кампању против Срба и Србије јер су јој преко потребни сукоби и хаос на Балкану, како би се потом наметнула као „спасилац Европе“!

Амерички стручњак каже да прсти Хилари Клинтон стоје иза великог дела фабрикованих афера у региону, попут измишљене приче да је председник Србије Александар Вучић платио милион долара да му буде омогућен контакт са Трампом. Левандовски, с друге стране, наглашава да је актуелни амерички лидер велика шанса за нашу земљу, коју би требало искористити. Према речима Левандовског, прича о Вучићу и милион долара је „супер прича,али је измишљена“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Много ми се свиђа та прича, али проблем је што је та прича потпуна лаж. Александра Вучића у животу нисам срео и нисам разговарао са њим. Али, ево, ако имате милион долара, радо бих узео те паре… Шалу на страну, то је апсолутно на нивоу лажних вести. То је кампања Хилари Клинтон. Све што су они радили јесте да су измишљали ствари које се никада нису десиле. Да је на изборима у САД победила покварена Хилари, како је зову у Америци, можете да замислите каква би била њена спољна политика. Сада бисмо вероватно имали и нуклеарну кризу. Њој требају сукоби на Балкану како би се потом представила као велики спасилац Европе. Актуелна Трампова администрација, с друге стране, жели нове прилике за поправљање односа – наводи Левандовски.

Упитан да ли Србија може имати боље односе с Америком, амерички стручњак одговара да је Трамп велика шанса за наш народ.

– Била би велика грешка не искористити прилику да се односи не подигну на виши ниво, имајући у виду да је нова администрација постављена пре само 15 месеци. Оне године када је Стејт департмент водио политику у погрешном правцу завршене су, готове су. Могућност да веза Београда и Вашингтона буде јача већ је ту, поготово у бизнису. Они који развијају велике пројекте у Србији треба да буду присутни у Вашингтону како би представили праве вредности. То можете да урадите снажним присуством у Вашингтону и не бисте смели да пропустите ову прилику – поручује Левандовски.

Иван Костић, председник Одбора за Србе у региону, сматра да се америчка администрација у протеклих 30 година показала изузетно непријатељски настројена према српским интересима.

– То важи за Косово. Трамп неће мењати став према Србији и ништа значајније неће се десити за нашу државу. Америка, ипак, мора коренито да промени политику према Србима и одбаци Албанце као савезнике, јер су они продужена рука милитантних исламских формација које угрожавају мир и стабилност у свету – закључује Костић.

 

Извор: Srbija Danas