Издвајамо Свет

БОЛТОН ЗАПРЕТИО ХАГУ: Ако наставите да се бавите америчким злочинима у Авганистану – УМРЕЋЕТЕ!

Џон Болтон Фото: Јутјуб

БЕЛА кућа намерава да упозори Међународни кривични суд у Хагу да може увести санкције против његових судија ако наставе да се баве злочинима против човечности које су Американци починили у Авганистану.

Баш тако! Амерички и преко балчака!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Помоћник Доналда Трампа за националну безбедност – Џон Болтон – наступио је у « Federalist Society у Вашингтону пред члановима једног конзервативног удружења и рекао:

„Сједињене Државе ће предузети све мере које буду сматрале неопходним да би заштитиле своје грађане и грађане савезничких земаља од неправедног прогона тог лелегалног суда!“

Болтон је као могуће мере навео: забрана судијама Међународног кривичног суда уласка у САД и блокирање њихових речуна на територији Сједињених Држава.

У наставку је посебно нагласио:

„Ми нећемо сарађивати са тим судом. Нећемо му помагати, нити ћемо му се прикључити. Омогућићемо му да умре сам од себе. Уосталом, с обзиром на његове намере и циљеве – Међународни кривични суд је за нас –већ умро!“

Болтон је додао да ће Вашингтон у Савету безбедности УН предложити „ограничавање широких овлашћења тог суда“.

Прецизирао је да ће инсистирати да буде лишен јурисдикције над Американцима и њиховим савезницима који нису ратификовали „Римски статут“.

Болтон је најавио да ће ускоро бити затворен било Палестинске ослободилачке организације у Вашингтону.

 

Извор: Факти.орг